Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το Raspberry Pi πουλάει 10 εκατομμύρια υπολογιστές

Το Raspberry Pi πουλάει 10 εκατομμύρια υπολογιστές | Νέο Starter Kit raspberry piΤο Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ότι έχουν πωληθεί 10 εκατομμύρια Raspberry Pi single board υπολογιστές μετά την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου το 2012. Ένα επίσημο Raspberry Ρi Starter Kit έχει, επίσης, ανακοινωθεί, το οποίο μπορεί να αγοραστεί online μέσω εξουσιοδοτημένων συνεργατών.
Ιδρύθηκε το 2009, μια φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε με τον πρώτο single board υπολογιστή τον Φεβρουάριο του 2012.
“Όταν ξεκινήσαμε το Raspberry Ρi, είχαμε ένα απλό στόχο:....
να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για τη μελέτη της Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ”, γράφει ο Eben Upton, ο συνιδρυτής του Raspberry Pi Foundation και τεχνικός διευθυντής στην Broadcom. Αυτός είναι ο άνθρωπος πίσω από το λογισμικό και τον σχεδιασμό του hardware του Raspberry Ρi board.
Ο δημιουργός του Raspberry Pi Foundation, του υπολογιστή με μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ο οποίος αρχικά σκέφτηκε ότι “οι κόποι μιας ζωής θα αφορούν μόνο 10 κομμάτια”, ανακοίνωσε -εν τέλει- την πώληση 10 εκατομμυρίων Raspberry Pi boards. “Χάρη σε εσάς, ξεπεράσαμε τα πιο τρελά όνειρά μας κατά τρεις τάξεις μεγέθους και μόλις αρχίσαμε.”
Τα χρήματα που βγήκαν από την πώληση των Raspberry Ρi boards χρησιμοποιούνται για περαιτέρω ανάπτυξη και πυροδότηση και άλλων θεμελιωδών πρωτοβουλιών, όπως τα Code Club και Picademy. Το Code Club είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία που τρέχει με στόχο την ανάπτυξη προγραμματιστικών δεξιοτήτων παιδιών ηλικίας 9 έως 11. Το Picademy είναι μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικής κατάρτισης. Επικεντρώνεται στην ενίσχυση δεξιοτήτων των καθηγητών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να είναι πιο δημιουργικοί με τους υπολογιστές όταν αλληλεπιδρούν με τους μαθητές.
raspberry_pi_piinabox_kit raspberry pi
Για πρώτη φορά, ένα επίσημο Raspberry Ρi kit ανακοινώθηκε. Περιλαμβάνει τα εξής:.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr