Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία του αόρατου μανδύα?


 japanese-scientist-invents-invisibility-cloak-xl-μανδύα μανδύαΓια πρώτη φορά, οι ερευνητές απέδειξαν μια πρακτική συσκευή-μανδύα που έχει τη δυνατότητα να κάνει καμπύλα αντικείμενα να φαίνονται επίπεδα στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το υλικό κάνει κάποιου είδους “χειραγώγηση” των ραδιοκυμάτων για να μην εμφανίζονται σε οθόνες.
Οι ερευνητές κάλυψαν μία καμπυλωτή επιφάνεια με ένα ....
νανοσυνθετικό υλικό, το οποίο έχει επτά διακεκριμένα στρώματα με ηλεκτρικές ιδιότητες. Η ηλεκτρική ιδιότητα του κάθε στρώματος ποικίλει ανάλογα με τη θέση του και η επίδραση κρύβει ένα αντικείμενο που κανονικά θα έκανε τα κύματα στην επιφάνεια να είναι διάσπαρτα. Το πείραμα διεξήχθη με επικάλυψη μιας συνημιτονοειδούς-καμπυλωμένης μεταλλικής πλάκας με το υλικό και παρατηρώντας το από μια οθόνη.
Η αρχική προσέγγιση του σχεδιασμού έχει πολύ ευρύτερες εφαρμογές, που κυμαίνονται από μικροκύματα σε οπτικά για τον έλεγχο οποιουδήποτε είδους κυμάτων ηλεκτρομαγνητικής επιφάνειας.
Ο συγγραφέας Yang Hao, δήλωσε: «Ο σχεδιασμός βασίζεται στην οπτική μεταμόρφωση, μια ιδέα πίσω από την ιδέα του μανδύα αορατότητας. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η τεχνική δουλεύει σε μία συχνότητα. Ωστόσο, μπορούμε να αποδείξουμε ότι λειτουργεί σε μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων καθιστώντας το πιο χρήσιμο για άλλες εφαρμογές μηχανικής, όπως τις νανο-κεραίες και την αεροδιαστημική βιομηχανία.»
Ο πρώτος συγγραφέας Luigi La Spada, δήλωσε: «Η μελέτη και η χειραγώγηση των επιφανειακών κυμάτων είναι το κλειδί για την ανάπτυξη τεχνολογικών και βιομηχανικών λύσεων στο σχεδιασμό των πλατφόρμων πραγματικής ζωής, για διαφορετικά πεδία εφαρμογής.»
Ο Spada πρόσθεσε: «Δείξαμε μια πρακτική δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr