Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Άσκηση διαδικτυακού πολέμου έκανε το Ιράν

image.ashx 3 Άσκηση διαδικτυακού πολέμου έκανε το ΙράνΤο Ιράν διεξήγαγε για πρώτη φορά άσκηση Διαδικτυακού πολέμου στο πλαίσιο των ναυτικών στρατιωτικών ασκήσεων που έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή γύρω από τα Στενά του Χορμούζ, σύμφωνα με έναν στρατιωτικό εκπρόσωπο τον οποίο επικαλούνται ιρανικά μέσα ενημέρωσης.Μια μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού «εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ενός δικτύου πληροφορικής των αμυνόμενων δυνάμεων με στόχο να διεισδύσει σε αυτό για να υποκλέψει πληροφορίες και να εισάγει έναν ιό», δήλωσε ο αντιναύαρχος Αμίρ Ραστεγκαρί, σύμφωνα με...
την εφημερίδα Iran Daily.
Η επίθεση έγινε αντιληπτή και αντιμετωπίστηκε από τις αμυνόμενες δυνάμεις, πρόσθεσε.
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν ανακοινώνει ότι διεξήγαγε ασκήσεις κυβερνοεπίθεσης και κυβερνοάμυνας στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων.
Το Ιράν έχει υπάρξει στόχος τα τελευταία τρία χρόνια πολλών Διαδικτυακών επιθέσεων, κυρίως εναντίον των δικτύων πληροφορικής του βιομηχανικού του τομέα, καθώς και εναντίον των τραπεζικών του δικτύων και των δικτύων επικοινωνιών, για τις οποίες έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό και οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης ξεκίνησαν την Παρασκευή στρατιωτικές ασκήσεις στον Κόλπο και τα Στενά του Χορμούζ, από όπου διέρχεται περίπου το 40% του πετρελαίου που διακινείται δια θαλάσσης παγκοσμίως, καθώς και στον Κόλπο του Ομάν.
Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς εκπροσώπους της χώρας αυτά τα γυμνάσια έχουν στόχο να «επιδείξουν τις ναυτικές δυνατότητες» του Ιράν και να δοκιμάσουν «σενάρια άμυνας και ασφάλειας».
Η Τεχεράνη έχει υπογραμμίσει τον «αμυντικό» χαρακτήρα των ασκήσεων και το γεγονός ότι δεν έχουν στόχο να κλείσουν τα Στενά του Χορμούζ.

Πηγή: nooz.gr

http://www.secnews.gr/