Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Σύντομα θα κάνεις log in με κλειδιά hardware

Καλές ειδήσεις για τους φύτουκλες της ασφάλειας (και εμάς τους υπόλοιπους): Το WebAuthn (συντομογραφία του Web Authentication), ένα πρότυπο για την εξακρίβωση της ταυτότητάς σας στο Διαδίκτυο, έχει τώρα εγκαινιαστεί ως επίσημο πρότυπο από την World Wide Web Consortium και την FIDO Alliance. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε συσκευές hardware, όπως κλειδιά ασφαλείας USB και βιομετρικούς σαρωτές, για να συνδεθείτε με ασφάλεια σε εφαρμογές και υπηρεσίες web.

Σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να θυμάστε τους....
κωδικούς πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας (αν και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ήδη έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να σας βοηθάει με αυτό).
Το πρότυπο WebAuthn υποστηρίζεται ήδη από δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, το Firefox, το Safari και το Microsoft Edge. Το μόνο που έχει απομείνει είναι οι ιστοτόποι να υιοθετήσουν το API και να επιτρέψουν στους χρήστες την επιλογή να συνδεθούν μέσω hardware που υποστηρίζεται από το WebAuthn.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google προσφέρει ήδη μια παρόμοια επιλογή για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας ένα hardware κλειδί. θα χρειαστεί να αγοράσετε δύο από αυτά για να εγγραφείτε (ένα από αυτά χρησιμεύει ως αντίγραφο ασφαλείας), και θα σας καθοδηγήσει περίπου με $ 35- $ 45 για ένα σετ. Αυτά τα κλειδιά απαιτούν απλώς να τα συνδέσετε στη θύρα USB της επιφάνειας εργασίας σας ή να συνδεθείτε στο σύστημά σας μέσω....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr