Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Η ανθυγιεινή εμμονή των παιδιών


Η χρήση των κοινωνικών μέσων από τα παιδιά και τους εφήβους, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ συχνά τους γονείς τους, αφού υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να επιφυλάσσουν.
Ένα παράδειγμα είναι η τραγική περίπτωση της Molly Russell, της 14χρονης μαθήτριας από την Αγγλία, η αυτοκτονία της οποίας το 2017 συνεχίζει να αποτελεί βασικό θέμα σε ορισμένα κοινωνικά μέσα που εκθειάζουν την κατάθλιψη και την αυτοκτονία. Δεδομένου ότι η υπόθεση της Russell επανεμφανίστηκε ....
νωρίτερα αυτό το έτος, άλλα παρόμοια περιστατικά έχουν έρθει στο φως. Ως αποτέλεσμα, ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Matt Hancock, πρότεινε ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων ίσως να αντιμετωπίσουν κυρώσεις, εάν δεν κάνουν περισσότερα για να ρυθμίσουν το περιεχόμενο και να περιορίσουν την πρόσβαση των νέων σε ορισμένα επικίνδυνα υλικά.
Ο Hancock δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί γι αυτό. Ο Shaun Fenton, πρόεδρος του Headmasters’ and Headmistresses’ Conference, ισχυρίστηκε ότι ο αντίκτυπος των κοινωνικών μέσων στην ψυχική υγεία των παιδιών είναι «μια πραγματική τραγωδία της εποχής μας».
Υπάρχει ο κίνδυνος ωστόσο οι υπουργοί, οι διευθυντές και άλλοι, που βιάζονται να βρουν κάτι για να κατηγορήσουν για τη συχνότητα εμφάνισης ψυχικών ασθενειών μεταξύ των νέων, να κατηγορήσουν τη χρήση των κοινωνικών μέσων γι αυτές.
Σε γενικές γραμμές, αυτός ο πανικός και φόβος δεν βοηθά τους νέους. Αντίθετα, τους ενθαρρύνει να αντιδρούν και να αντιστέκονται σε τέτοιους κανόνες. Μόλις πέρυσι, ένας γνωστός διευθυντής ζητούσε την κατάργηση των εξετάσεων, επειδή θεωρούνταν ότι αποτελούν απειλή για την ψυχική υγεία των παιδιών. Ωστόσο αυτό είναι ένα κακό μήνυμα για τους νέους. Τους λέει ότι είναι πολύ εύθραυστοι για να αντιμετωπίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα ή ότι ορισμένες πτυχές της μάθησης είναι πολύ δύσκολες γι ‘αυτούς.
Θα ήταν πολύ καλύτερο για τους νέους να δουν το άγχος όχι ως απειλή, αλλά ως μια φυσιολογική απάντηση σε ορισμένες καταστάσεις. Ομοίως, καθώς κινούμαστε σε μια όλο και πιο τεχνολογική εποχή, θα πρέπει να προσπαθούμε να κατανοήσουμε πώς αλληλεπιδράμε με τα κοινωνικά μέσα, χωρίς να πανικοβαλλόμαστε και να δημιουργούμε νέους νόμους.
Προς το παρόν, η κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο μας επηρεάζουν είναι πολύ περιορισμένη. Αυτό ισχύει για πολλές από τις μελέτες που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τον περιορισμό των κοινωνικών μέσων μέσω νομοθεσίας ή εισφορών για την ψυχική υγεία. Για παράδειγμα, μια.....

 Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr