Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Πως να ελέγξετε εάν ένα email είναι πραγματικό ή πλαστό


Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε αν μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πραγματική ή πλαστή; Η προφανής λύση είναι να στείλετε ένα δοκιμαστικό email στην διεύθυνση αυτή και αν το μήνυμά σας δεν επιστρέψει πίσω μαζί με κάποιο error notification, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η διεύθυνση αυτή είναι πραγματική.Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι....
ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να έχουν διαμορφώσει ένα catch-all email address σύστημα, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα μηνύματα, ακόμη και αυτά που απευθύνονται σε μη ενεργά mailboxes, δεν θα επιστρέφονται στον αποστολέα.
Aς δούμε λοιπόν με ποιους άλλους τρόπους μπορούμε επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα ή μη μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ping it!

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μήνυμα πηγαίνει σε ένα διακομιστή SMTP, ο οποίος στη συνέχεια αναζητά τις εγγραφές MX (Mail Exchange) που σχετίζονται με το domain του email του παραλήπτη.
Για παράδειγμα, όταν στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση kapoios@kapou.com, ο mail server θα προσπαθήσει να βρει τις εγγραφές MX για το domain kapou.com. Εάν υπάρχουν οι εγγραφές, το επόμενο βήμα θα είναι να καθοριστεί αν υπάρχει το συγκεκριμένο alias (το kapoios στο παράδειγμα μας) ή όχι.
Χρησιμοποιώντας μια παρόμοια λογική, μπορούμε να επαληθεύσουμε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή μας, χωρίς στην πραγματικότητα να στείλουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ας δούμε πως:

Steps

Ας πούμε ότι θέλουμε να επαληθεύσουμε εάν υπάρχει ή όχι η διεύθυνση tsiprasalexis@gmail.com:
Βήμα 1. Ενεργοποιήστε το telnet στα Windows ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο PuTTy. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, ανοίξτε την εφαρμογή iTerm.
Βήμα 2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
nslookup -type = mx gmail.com                                                                                                 
Έχοντας ορίσει το type ως MX, η εντολή μας θα εξαγάγει και θα απαριθμήσει τις εγγραφές MX του domain του email. Αντικαταστήστε το gmail.com με το domain της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσπαθείτε να επαληθεύσετε. email checker ping
Βήμα 3. Όπως παρατηρούμε, δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχουν πολλαπλές εγγραφές MX για ένα domain. Επιλέξτε κάποιον από τους διακομιστές που αναφέρονται στις εγγραφές MX, κατά προτίμηση αυτόν με τον χαμηλότερο αριθμό προτεραιότητας (στο παράδειγμά μας, τον gmail-smtp-in.l.google.com) και μιμηθείτε τη διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον υπολογιστή σας.
Για να το επιτύχετε αυτό, μεταβείτε στο παράθυρο γραμμής εντολών και πληκτρολογήστε τις παρακάτω εντολές κατά σειρά:......

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr