Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Νέοι κανόνες για την αποστολή δεμάτων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Τα υψηλά έξοδα αποστολής, τα οποία πολλές φορές μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και την τιμή του προϊόντος, φρενάρουν το διασυνοριακό εμπόριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει αυτό το φαινόμενο και να ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές αγορές, η Ένωση προωθεί μέτρα για μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές κοστολόγησης, ψηφίζοντας νέους κανόνες για όσους πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές.
Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Ε.Ε., οι υψηλές τιμές....
παράδοσης για διασυνοριακές αποστολές είναι ένα από τα βασικά εμπόδια για αγοραστές και λιανοπωλητές στο Διαδίκτυο. Οι τιμές δεμάτων, που ταξιδεύουν μεταξύ χωρών της ΕΕ, μπορούν να είναι μέχρι και πέντε φορές υψηλότερες από τις εγχώριες.
Οι διαφορές ενδέχεται να είναι μεγάλες για αποστολές δεμάτων από δυο διαφορετικές χώρες της Ε.Ε. με ίδιο προορισμό. Για παράδειγμα, η αποστολή ενός δέματος 2 κιλών από το Βέλγιο στην Ιταλία θα κόστιζε €32,8, ενώ η αποστολή του από την Ολλανδία στην Ιταλία θα κόστιζε €13.
"Η απώλεια διαφάνειας στον τομέα ενθαρρύνει ορισμένους ταχυδρομικούς φορείς να επιβάλουν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές, το οποίο με τη σειρά του αποτρέπει μικρές διαδικτυακές επιχειρήσεις από το να συναλλάσσονται σε άλλες χώρες της Ε.Ε.", σημειώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κι εξηγεί ότι οι συνθήκες αυτές εμποδίζουν τους καταναλωτές, ιδιαίτερα όσους κατοικούν σε απόμερες περιοχές, από το να κάνουν συνειδητές επιλογές και να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων. Ενώ σε δύσκολη θέση βρίσκονται και όσοι επιθυμούν να στείλουν δέμα σε οικογένεια ή φίλους, που κατοικούν σε άλλη χώρα της Ε.Ε.
Την περασμένη Τρίτη (13 Μαρτίου), το.....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com
WebHosting_2014