Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Oι δέκα χώρες που έχουν τις καλύτερες γυναίκες coders


Οι δέκα χώρες με τις καλύτερες γυναίκες coders

Ενώ η κωδικοποίηση, ο προγραμματισμός, η διαμόρφωση του λογισμικού και του υλικού, θεωρούνται πάντα ως πεδία στα οποία κυριαρχούν οι άνδρες, υπάρχουν πολλές γυναίκες που τόλμησαν να επιλέξουν αυτά τα πεδία και μάλιστα να γίνουν αρκετά επιτυχημένες. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες, σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρούνται καλύτεροι coders από τους άνδρες, μόνο όμως εάν αποκρύψουν το φύλο τους!
Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το ....
2013, οι γυναίκες αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των προγραμματιστών λογισμικού, το οποίο είναι 11,2%. Η πλειοψηφία των εταιρειών στο Silicon Valley, έδειξε ότι οι γυναίκες κατείχαν λιγότερο από το 20% των τεχνικών θέσεων στις επιχειρήσεις τους το έτος 2014, όπως αναφέρει το Business Insider.
Επιπλέον, η ιστοσελίδα HackerRank, η οποία είναι μια ελεύθερη δικτυακή τοποθεσία πρακτικής coding, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να βελτιώσουν τις δεξιότητες κωδικοποίησης τους με την επίλυση προκλήσεων και στις εταιρείες να βρουν κορυφαίους προγραμματιστές λογισμικού, συμφώνησε επίσης με τα στατιστικά στοιχεία, αφού φαίνεται ότι μόνο το 20% των γυναικών ανταποκρίνονται στις προκλήσεις.
Για να ανακαλύψει ποιες είναι οι 10 χώρες που διαθέτουν τις καλύτερες γυναίκες coders, η ομάδα HackerRank αξιοποίησε τα δεδομένα της σχετικά με τις γυναίκες που συμμετείχαν στην πρόκληση.
Ενώ η Ρωσία ήταν στην κορυφή της λίστας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να εμφανιστούν στις 10 πρώτες χώρες, καθώς κατέκτησαν τη 14η θέση.
Ακολουθεί ο κατάλογος των 10 κορυφαίων χωρών:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr