Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Πιο ακριβό και αργό το internet στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ

Έρευνα: Πιο ακριβό και αργό το internet στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ | tovima.gr


Δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε.) είναι η Ελλάδα στις ονομαστικές χρεώσεις ευρυζωνικών συνδέσεων σταθερής.
Μελέτη της Κομισιόν που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες εμφανίζει κατά μέσον όρο την Ελλάδα ως τη χώρα με τις πιο υψηλές χρεώσεις, μετά εκείνες του Βελγίου......

Οι κατηγορίες

Η Ελλάδα, με βάση τη σχετική μελέτη και ανάλογα με το εξεταζόμενο πακέτο, συγκαταλέγεται είτε στην 4η κατηγορία χωρών της Ε.Ε. με τις πιο υψηλές χρεώσεις, είτε στην 3η κατηγορία με τις χώρες που εφαρμόζουν αρκετά υψηλές χρεώσεις. Τα κράτη-μέλη χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, με την πρώτη να περιλαμβάνει τις «φθηνές» χώρες της Ε.Ε., τη δεύτερη «τις σχετικά φθηνές», την τρίτη τις «σχετικά ακριβές» και την τέταρτη τις «ακριβές» χώρες.
Στην ίδια κατηγορία, εκτός από τη χώρα μας και το Βέλγιο, ανήκουν η Κύπρος, η Ιρλανδία και ακολουθούν η Ισπανία και η Σλοβενία. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πιο ακριβές χώρες της Ε.Ε. στις χρεώσεις ευρυζωνικού Internet σταθερής, είναι οι ίδιες αυτές που προσφέρουν και τις πιο αργές συνδέσεις. Για παράδειγμα, οι χώρες Βέλγιο, Ελλάδα, Κύπρος και Ιρλανδία, στο τέλος του περασμένου έτους, δεν προσέφεραν συνδέσεις ταχυτήτων 1 Gbps, ενώ δύο από αυτές (Ελλάδα, Κύπρος) δεν πρόσφεραν καν συνδέσεις με ταχύτητες άνω των 200 Μbps.

Τι ισχύει για την Ελλάδα......

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr