Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

O Mozilla ανανεώνει το browser engine

quantum Quantum
To ίδρυμα Mozilla φέρεται να αναπτύσσει αυτή τη στιγμή ένα νέο browser engine που ονομάζεται Quantum. Ο νέος κινητήρας του browser θα πάρει μέρη από το project Servo για να δημιουργήσει ένα νέο πυρήνα για τον browser Firefox, όπως αποκάλυψε χθες ο David Bryant, επικεφαλής της Πλατφόρμας Μηχανικών του Mozilla.Ο νέος κινητήρας θα αντικαταστήσει το αρχαίο Gecko, που είναι ο κινητήρας που χρησιμοποιεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Firefox. Ο Bryant ανέφερε ότι ο....
Mozilla ελπίζει να ολοκληρώσει τη μετάβαση στο Quantυm μέχρι το τέλος του 2017.
Οι πρώτες εκδόσεις του Qυantum θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε στοιχεία από το Servo, μια μηχανή περιήγησης που Mozilla που αναπτύσσετε τα τελευταία χρόνια.
Το browser engine Servo είναι γραμμένο σε Rust, μια γλώσσα προγραμματισμού που δημιούργησε ο Mozilla επίσης τα τελευταία χρόνια. Ο Bryant ανέφερε ότι το Quantum θα χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη Rust στη βάση του κώδικα του.
Έτσι το επερχόμενο έτος, ο Mozilla θα αρχίσει να προσθέτει σιγά σιγά στο Gecko συστατικά από το project Servo σε κάθε νέα έκδοση, αφαιρώντας παράλληλα τον αρχαίο κώδικα του Gecko, αφήνοντας το engine Quantum στη θέση του.
Ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη πια η αλλαγή, είναι ότι το Gecko αναπτύχθηκε σε μια εποχή που οι υπολογιστές έτρεχαν με single-core επεξεργαστές.
Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι υπολογιστές αλλά και τα κινητά τηλέφωνα τρέχουν πια σε multi-core αρχιτεκτονικές, και χρησιμοποιούν ισχυρές κάρτες GPU που επιτρέπουν καλύτερη απόδοση και καλύτερα γραφικά.
Ο Bryant ανέφερε ότι το Quantum θα αναπτυχθεί έχοντας αυτές τις....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr