Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Εκτελέστε τα Windows 95 μέσα στον browser σας

Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε τα Windows 95 μέσα στον browser σας windows 95Μια μεγάλη δόση νοσταλγίας απέχει μόλις μερικά κλικ. Έχουμε δει τα Windows 95 που λειτουργούν με smartwatches και κονσόλες παιχνιδιών, αλλά τώρα μπορείτε να εκτελέσετε το 20χρονο λειτουργικό σύστημα απευθείας μέσω οποιουδήποτε web browser.
Η browser έκδοση των Windows 95 δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή Andrea Faulds και ανακαλύφθηκε πρόσφατα από το The Next Web. Ουσιαστικά, ο Faulds χρησιμοποίησε τον δημοφιλή εξομοιωτή DOS, το ....
DOSBox για την εκκίνηση ενός αντιγράφου των Windows 95, στη συνέχεια έκανε compile τον κώδικα του DOSBox σε Javascript, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Emscripten.
Επειδή το λειτουργικό σύστημα δεν τρέχει εγγενώς, έχει κάποιους περιορισμούς. Η εκκίνηση ορισμένων προγράμματων, όπως ο Internet Explorer, θα κάνει τον εξομοιωτή να κρασάρει. Επιπλέον, η εκκίνηση και στη συνέχεια, το κλείσιμο του Sound Recorder θα κρασάρει και αυτό.
Το ίδιο το λειτουργικό σύστημα παίρνει, επίσης, πολύ χρόνο για να φορτώσει. Να είστε προετοιμασμένοι να περιμένετε πάνω από 10 λεπτά με τον κλασικό Windows 95 ήχο εκκίνησης να σας ενημερώνει για το άνοιγμα, ώστε να ξέρετε ότι ο «υπολογιστής» σας είναι ανοιχτός και τρέχει.
Όπως σημειώνει ο Faulds, η διαδικτυακή έκδοση των Windows 95 μπορεί να εισχωρήσει σε κάποια πρόχειρα νομικά εδάφη, καθώς το λογισμικό παραμένει πνευματική ιδιοκτησία της Microsoft. Ο Faulds υποστηρίζει ότι η ιστοσελίδα είναι αυστηρά εκπαιδευτική, είναι για μια μη-εμπορική χρήση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς δόλιο σκοπό στις Ηνωμένες Πολιτείες και για θεμιτό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Γιατί όλο αυτό έχει σημασία: Η εκτέλεση των....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr