Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

32 Κράτη χρησιμοποιούν το λογισμικό spyware, FinFisher

λογισμικό κατασκοπείας λογισμικόΤα Σκόπια, η Τουρκία, το Βέλγιο, η Ισπανία και η Ιταλία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 32 κρατών που χρησιμοποιούν το λογισμικό spyware, FinFisher.Μια πρόσφατη μελέτη του ερευνητικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Citizen Lab, αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των κυβερνήσεων που χρησιμοποιούν το λογισμικό παρακολούθησης FinFisher έχει αυξηθεί σημαντικά.....

Το FinFisher, μια σουίτα «νόμιμης παρακολούθησης» που έχει αναπτυχθεί από την γερμανική εταιρεία Gamma Group και πωλείται επιλεκτικά σε κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την παρακολούθηση υπόπτων εγκληματιών, έχει συνδεθεί με τουλάχιστον 32 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Oι ερευνητές του Citizen Lab μελετούν επί σειρά ετών τη χρήση λογισμικών κατασκοπείας, όπως του spyware FinFisher, παρέχοντας αποκαλυπτικά στοιχεία για την χρήση τους από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Το FinFisher έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για παράνομα κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης
Όπως προκύπτει από πολυάριθμα στοιχεία, το λογισμικό υποκλοπής δεν αξιοποιείται μόνο για την υποβοήθηση των ερευνών των αρχών επιβολής του νόμου αλλά και για αθέμιτους σκοπούς, με αρκετά κράτη όπως η Αιθιοπία και το Μπαχρέιν να έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για χρήση του Finfisher με σκοπό την παρακολούθηση και αποτροπή των πολιτικών τους αντιπάλων.
Ο τρόπος που λειτουργεί το spyware είναι μέσω της διαβίβασης πληροφοριών από τους μολυσμένους υπολογιστές προς τους διακομιστές C & C χρησιμοποιώντας ενδιάμεσους proxies – γνωστούς και ως relays – οι οποίοι είναι παρόμοιοι με αυτούς του δικτύου Tor, χωρίς όμως το περίπλοκο σύστημα κρυπτογράφησης.
λογισμικό κατασκοπείας - λογισμικό κατασκοπείας λογισμικό
Και ενώ στο παρελθόν δεν ήταν εφικτή η διάκριση μεταξύ FinFisher relays και C & C servers, πρόσφατες ανακαλύψεις επέτρεψαν στην ερευνητική ομάδα του Citizen Lab να ανιχνεύσει τις λεπτές διαφορές μεταξύ των δύο, επιτυγχάνοντας την χαρτογράφηση πολλαπλών δικτύων του FinFisher σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας σήμερα υπάρχουν 32 χώρες που...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr