Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Το λειτουργικό σύστημα Solus φορτώνει σε 1,2 δευτερόλεπτα!

 Solus SolusΤο λειτουργικό σύστημα Solus, το οποίο είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, έρχεται όλο και πιο κoντά σε μια σταθερή έκδοση και οι προγραμματιστές του αρχίζουν σιγά-σιγά να παρουσιάζουν τις δυνατότητες του λειτουργικού, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου εκκίνησης του, ο οποίος είναι το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό.
Έχει περάσει καιρός από τότε που οι χρήστες νοιάζονταν για τον χρόνο εκκίνησης στις διανομές Linux. Από τότε που ξεκίνησαν να εμφανίζονται οι σκληροί..... δίσκοι SSD ο χρόνος εκκίνησης δεν έχει πια σημασία. Επίσης πολλοί από τους χρήστες διαθέτουν άφθονη μνήμη RAM, βοηθώντας έτσι ακόμα περισσότερο στην ταχεία εκκίνηση του υπολογιστή. Παρ’ όλα αυτά οι προγραμματιστές του λειτουργικού Solus κατάφεραν να το εκκινήσουν σε 1,2 δευτερόλεπτα!
Στην πραγματικότητα, μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, οι προγραμματιστές του Solus εργάζονταν για να επιτύχουν χρόνο εκκίνησης μικρότερο των 3 δευτερολέπτων και αυτό ήταν ένα πραγματικό επίτευγμα, όμως το γεγονός ότι κατάφεραν να ρίξουν ακόμη χαμηλότερα τον χρόνο εκκίνησης δείχνει πόσο καλή και συντονισμένη δουλειά γίνεται.
Τι είναι όμως το solus ;
Το Sοlus είναι μια διανομή Linux που χτίστηκε από το μηδέν και χρησιμοποιεί ένα νέο περιβάλλον εργασίας που ονομάζεται Budgie. Εάν το όνομα της διανομής σας ακούγεται γνώριμο, αυτό συμβαίνει καθώς υπάρχει μια παλαιότερη διανομή Linux με την ονομασία Solus OS. Το τρέχον project γίνεται από τους ίδιους προγραμματιστές, με τη μόνη διαφορά ότι το “ΟS” έχει αφαιρεθεί από την ονομασία.
Ο κύκλος ανάπτυξης για το Sοlus έχει σχεδόν τελειώσει και απομένουν μόλις.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr