Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Ανησυχητικά τα κενά ασφαλείας των ηλεκτρονικών συσκευών

ΧΑΚΕΡΣΜετά τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και γενικά ότι «έξυπνο» υπάρχει πάνω στη Γη, είναι η σειρά των «έξυπνων» ρολογιών -smartwatches- να προστεθούν στον κατάλογο με τους υποψήφιους στόχους των χάκερς.
Μια νέα έκθεση της αμερικανικής εταιρείας Hewlett Packard προειδοποιεί ότι τα νέα ηλεκτρονικά γκάτζετ έχουν ανησυχητικά κενά ασφαλείας και αυτό το πρόβλημα αφορά ακόμη και τα καλύτερα ρολόγια που κυκλοφορούν ....
στην αγορά.
Οι ειδικοί της εταιρείας δοκίμασαν δέκα κορυφαία και δημοφιλή μοντέλα «έξυπνων» ρολογιών και βρήκαν ότι όλα έχουν τουλάχιστον μια ευάλωτη πλευρά από άποψη ασφάλειας. Όπως είπαν, οι κατασκευαστές πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο ζήτημα μελλοντικά.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το BBC, από την έρευνα προέκυψε ότι:
- Εννέα στα δέκα ρολόγια στέλνουν ορισμένα δεδομένα με μη κρυπτογραφημένο τρόπο, με συνέπεια να μπορούν να παραβιασθούν και να διαβασθούν από έναν κακόβουλο χάκερ.
- Μόνο τα μισά ρολόγια έχουν λειτουργία κλειδώματος, που εμποδίζει άλλους χρήστες πέρα από τον ιδιοκτήτη να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα στοιχεία.
- Το ένα τρίτο των ρολογιών επιτρέπουν απεριόριστες προσπάθειες πρόσβασης (login) από τον χρήστη, πράγμα που δίνει άπλετο χρόνο στον χάκερ ή στον κάθε περίεργο να δοκιμάσει άπειρους κωδικούς (passwords), έως ότου πετύχει τον σωστό.
- Δύο στα δέκα ρολόγια μπορούν εύκολα να...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr