Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

«Έξυπνο» αυτοκίνητο αντικαθιστά τον οδηγό του


Αυτοκίνητο με εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης των δρόμων, των πεζών αλλά και των φαναριών, κινείται δίχως την άμεση συμβολή του οδηγού του, σύμφωνα με το BBC. Το πειραματικό όχημα Lexus LS, με ενσωματωμένο «Σύστημα Έξυπνης Μετακίνησης» (Intelligent Transport)- παρουσιάστηκε από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Τογιότα. Εκπρόσωπος της Τογιότα, δήλωσε ότι το όχημα έχει επίσης τη δυνατότητα να «επικοινωνεί» με άλλα αυτοκίνητα. Στόχος της... ευρύτερης έρευνας της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα των αυτοελεγχόμενων οχημάτων είναι ο περιορισμός των ατυχημάτων.
«Στοχεύουμε να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο που θα εξαλείψει τα ατυχήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας από την Ιαπωνία.
Το πειραματικό αυτοκίνητο παρακολουθεί εάν ο οδηγός παραμένει ξύπνιος και δεν έχει αποκοιμηθεί, φροντίζει να παραμείνει το όχημα εντός των ορίων του δρόμου και σταματάει κάθε φορά που «ανάβει» κόκκινο.

Μια σειρά από οπτικούς αισθητήρες επιτρέπουν στο όχημα να εντοπίζει τους πεζούς καθώς και τα πιθανά εμπόδια.

Παράλληλα, το αυτοκίνητο διαθέτει τεχνολογία που του επιτρέπει να επικοινωνεί με το έξυπνο κινητό τηλέφωνο του οδηγού, παρέχοντας πληροφορίες για τοποθεσίες και μέρη, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Με λίγα λόγια, το όχημα είναι σε θέση να προτείνει στον ενδιαφερόμενο οδηγό του ένα εστιατόριο ή ένα καφέ για στάση.

Την προηγούμενη Παρασκευή, δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Άουντι θα παρουσιάσει ένα πειραματικό όχημα, το οποίο θα μπορεί να παρκάρει μόνο του. 
 
http://www.nooz.gr