Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Διπλασιασμός της κίνησης δεδομένων από κινητά


82C314939EAFAC326F0C4ED24EB7A32B Διπλασιασμός της κίνησης δεδομένων από κινητάΟι εφαρμογές online βίντεο έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στην αύξηση της κίνησης στα δίκτυα κινητής, καθώς αυτή αντιπροσωπεύει το 25% της συνολικής κίνησης μέσω smartphone και το 40% της κίνησης μέσω  tablets.
Επιπλέον, η κίνηση δεδομένων από φορητές συσκευές διπλασιάστηκε μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2011 και της αντίστοιχης περιόδου του 2012, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ετήσιο σωρευτικό ρυθμό της τάξης του 50%, για το διάστημα 2012 έως ...
2018, κυρίως λόγω των εφαρμογών και της διακίνησης αρχείων βίντεο.
Τα στοιχεία προκύπτουν από την τελευταία έκδοση του «Mobility Report» της Ericsson.

Ειδικότερα:

-Τα smartphones αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% όσων κινητών τηλεφώνων πουλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2012 και η αύξηση της κίνησης δεδομένων από έξυπνες συσκευές αναμένεται να ξεπεράσει το συνολικό μέσο όρο.
-Το σύνολο της συνδρομητικής βάσης αναμένεται να αγγίξει τα 6,6 δισεκατομμύρια το 2012 και τα 9,3 δισεκατομμύρια το 2018.
-Το τρίτο τρίμηνο του 2012 προστέθηκαν 13 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές δικτύων LTE (4G), αριθμός που αναμένεται να φτάσει το 1,6 δισ. μέχρι το 2018.
Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι συνδρομές που αφορούν την επικοινωνία μεταξύ μηχανών (machine-to-machine).
Το τρίτο τρίμηνο του 2012, η Κίνα συνέβαλε κατά 35% στις νέες συνδέσεις, με την προσθήκη 40 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών. Η Βραζιλία (εννέα εκατομμύρια), η Ινδονησία (επτά εκατομμύρια) και οι Φιλιππίνες (πέντε εκατομμύρια) ακολούθησαν από πλευράς νέων συνδέσεων. Συνολικά, η διείσδυση της κινητής σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε το 91% το τρίτο τρίμηνο του 2012. Σε ετήσια βάση, οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 9%, με το 2% αυτών να έχουν προστεθεί το τελευταίο τρίμηνο.
Μέχρι τα μέσα του 2012, η πληθυσμιακή κάλυψη των δικτύων LTE έφτανε τα 455 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σε πέντε χρόνια, περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της Γης αναμένεται να είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα νέα δίκτυα.
Το LTE είναι η τεχνολογία με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης και αποδοχής στην ιστορία των κινητών επικοινωνιών.  Σήμερα, τα δίκτυα τεχνολογίας WCDMA/HSPA προσφέρουν κάλυψη σε περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της Γης και συνεχίζουν να αναπτύσσονται ταχύτερα από τα δίκτυα LTE, σε απόλυτα μεγέθη, προσθέτοντας 65 εκατομμύρια συνδρομητές κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Πηγή: protothema.gr

http://www.secnews.gr/