Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες «αναζωογονούν» τη μνήμη flash


motherboard Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες «αναζωογονούν» τη μνήμη flash Ιδιαίτερα «τονωτική» για τη μνήμη flash των υπολογιστών αποδεικνύεται η σύντομη έκθεσή τους σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 800 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από την Ταϊβάν.
Η μνήμη flash χρησιμοποιείται ευρέως σε υπολογιστές και διάφορες άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς είναι γρήγορη και έχει τη δυνατότητα να «απομνημονεύει» δεδομένα, ακόμη και όταν έχει εξασθενήσει ενεργειακά....

Ωστόσο, η αξιοπιστία της σταδιακά αποδυναμώνεται όταν πλησιάσει τις περίπου 10.000 εγγραφές – διαγραφές.
Με τη χρήση θερμότητας οι επιστήμονες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε το BBC, κατόρθωσαν να «θεραπεύσουν» τις όποιες απώλειες της μνήμης, αυξάνοντας σε 100 εκατομμύρια τον κύκλο εγγραφών – διαγραφών της.
Εδώ και αρκετά χρόνια, η θερμότητα θεωρείται από τους ειδικούς ως ένας τρόπος διατήρησης της flash μνήμης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η διαδικασία θέρμανσής της απαιτούσε την έκθεση των υλικών της στους 250 και πλέον βαθμούς Κελσίου για αρκετές ώρες.
Οι ερευνητές της εταιρείας Macronix ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο να θερμαίνουν τη flash μνήμη, με την τοποθέτηση επανασχεδιασμένων τσιπς με ενσωματωμένες μικροσκοπικές «θερμάστρες».
Η σύντομη αλλά άκρως δραστική διαδικασία, σύμφωνα πάντα με τους μελετητές, είναι αδύνατον να επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία μια «ταλαιπωρημένη» flash μνήμη.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

http://www.secnews.gr/