Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ubuntu: Παρουσιάζουν το ίδιο σφάλμα εκκίνησης με τα Windows

 
UbuntuΤα patches που αντιμετωπίζουν τα τρωτά σημεία Meltdown στο Ubuntu 16.04 LTS προκαλούν προβλήματα τα οποία έχουν ήδη συναντήσει οι Windows χρήστες. Πολλά είναι τα συστήματα που δεν μπορον να εκκινήσουν μετά την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων kernel από την Canonical.Οι χρήστες του Ubuntu άρχισαν να αναφέρουν προβλήματα εκκίνησης μετά την προσθήκη των kernel  ενημερώσεων της Canonical για την άμβλυνση του Meltdown και σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές τα συστήματα επηρεάστηκαν μετά την αναβάθμιση από τον πυρήνα 4.4.0-104 στον 4.4.0-108.
Η Canonical αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα και έστειλε τις....
ενημερώσεις πυρήνα 4.4.0-109 και 4.4.0-109.114 για να επιδιορθωθούν τα σφάλματα, αλλά σε αυτό το σημείο δεν είναι ακόμη γνωστό πόσες συσκευές επηρεάστηκαν από το αρχικό ζήτημα. Δυστυχώς, υπάρχουν αναφορές ότι ο νέος πυρήνας δεν κάνει καμία διαφορά στα συστήματα που αντιμετωπίζουν το σφάλμα εκκίνησης, χωρίς, βέβαια,  να έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
Σε περίπτωση που οι τελευταίες ενημερώσεις του πυρήνα της Canonical δεν αντιμετωπίσουν το ζήτημα της εκκίνησης ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να επιστρέψετε στην έκδοση 4.4.0-104 η οποία φαίνεται να διορθώνει το σφάλμα, αλλά με τη σειρά της αφήνει τους υπολογιστές χωρίς patches για ελαττώματα υλικού.
Σε σύγκριση με τα παρόμοια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Windows, στα Ubuntu τα σφάλματα εκκίνησης δεν φαίνεται να επηρεάζουν τα συστήματα AMD. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα πιθανότατα να αποκτήσουμε στο κοντινό μέλλον.
Πληροφοριακά, η πρώτη εταιρεία που διέθεσε ενημερώσεις κώδικα για τα Meltdown και Specter είναι η.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr