Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

O εναλλακτικός τρόπος σύνδεσης στο διαδίκτυο

διαδίκτυοΗ κατάργηση των νόμων περί ουδετερότητας του διαδικτύου στην Αμερική, έχει κάνει πολλούς πολίτες να  αναζητούν τρόπους σύνδεσης στο διαδίκτυο, εκτός από τους ισχυρούς παρόχους υπηρεσιών του κράτους.
Μία από αυτές τις επιλογές είναι τα “mesh networks”. Τα mesh networks υπήρχαν ήδη, αλλά με διαφορετικές μορφές.
Αλλά πρώτα ας δούμε, τι είναι ένα mesh network
Όταν θα κάνετε αναζήτηση μέσω google, τα αποτελέσματα θα είναι ....
επιλογές για να αγοράσετε κάποια περίεργα διαμορφωμένα WiFi pods από μια ποικιλία εταιρειών. Έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη: κυλινδρικά, εξαγωνικά και επίπεδα τετράγωνα.
Αυτός είναι ο πρώτος τύπος mesh network, που μπορείτε να αγοράσετε για το σπίτι σας. Η τοποθέτηση αυτών των pods μέσα σε ένα σπίτι ή ένα γραφείο μπορεί να ενισχύσει την υπηρεσία WiFi παντού – έτσι δεν υπάρχουν νεκρά σημεία.Αυτό το δίκτυο για το σπίτι παρέχει μια καλή, απτή ιδέα για την ευρύτερη έννοια των mesh networks:
Όταν μαθαίνετε για τα συγκεκριμένα δίκτυα, θα συναντήσετε τη λέξη “κόμβος”. Τα mesh networks είναι μια σειρά από κόμβους που επικοινωνούν μεταξύ τους. Η λέξη “κόμβος” σημαίνει απλά ένα σημείο σύνδεσης.
Εδώ, κάθε WiFi pod χρησιμεύει ως σημείο σύνδεσης, το οποίο εξαπλώνει το σήμα από το ένα pod στο επόμενο (ένα πλέγμα κόμβων). Μπορεί να είναι χρήσιμο να σκεφτούμε αυτούς τους κόμβους, όπως τα συστήματα τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων που κυκλοφορούν σήμερα πάνω από τη Γη, στρατηγικά χωρισμένα για να στέλνουν και να λαμβάνουν σήματα σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το σήμα εξαπλώσεως είναι η κρίσιμη διαφορά μεταξύ των mesh networks και του παραδοσιακού WiFi που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια. Τα παραδοσιακά δίκτυα χρησιμοποιούν έναν μόνο δρομολογητή, για να μεταδώσουν ένα σήμα WiFi. Αλλά αν είστε πολύ μακριά από ένα δρομολογητή, η σύνδεση ενδέχεται να μην σας φτάνει.
Αντίθετα, τα δίκτυα WiFi mesh – όπως τα WiFi δίκτυα της Google – προορίζονται να τοποθετηθούν παντού μέσα στο σπίτι, πάνω σε επιφάνειες και έπιπλα, για να μεταδίδουν το WiFi από τον κόμβο του modem σας.
Πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα mesh networks ως “εναλλακτικές” για να συνδεθούν στο διαδίκτυο;
Αυτός είναι ο δεύτερος τρόπος που μπορεί ένα τέτοιο δίκτυο να χρησιμοποιηθεί. Είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς να βασίζεστε σε σημαντικούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου ή ISP, όπως π.χ η Verizon και η Comcast για να σας συνδέσουν μέσω των δικτύων τους.
Μερικοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτήν την επιλογή επειδή – με την κατάργηση των κανόνων για την ουδετερότητα δικτύου, οι τηλεπικοινωνίες μπορούν τώρα να ευνοήσουν ορισμένους τύπους δεδομένων ή πληροφοριών, επιτρέποντας στις εταιρείες να αρχίσουν να χειραγωγούν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο.
Σε αντίδραση, ορισμένοι ιδιώτες αναλαμβάνουν να προσφέρουν “κοινοτικά δίκτυα”. Αυτά σίγουρα δεν είναι διαθέσιμα παντού, αλλά θα μπορούσαν σιγά σιγά να γίνουν ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.
Ένα υπάρχον παράδειγμα.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr