
βιομετρικά στοιχεία.
Στην πραγματικότητα, το 54% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε τη χρήση συστημάτων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στα έξυπνα σπίτια, το 46% τίθεται υπέρ της υιοθέτησης συστημάτων αναγνώρισης φωνής, ενώ το 42% υπέρ της χρήσης συστημάτων σάρωσης της ίριδας των ματιών.
Με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) να έχει πλέον επεκταθεί σε όλους τους τομείς της ζωής τους, το 77 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέχρι το 2025, τα έξυπνα σπίτια θα είναι τόσο διαδεδομένα όσο τα smartphones.
Το θέμα της ασφάλειας των έξυπνων σπιτιών αναλύθηκε επίσης στην έρευνα, με το 92% να δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανή η παραβίαση των έξυπνων σπιτιών από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και η υποκλοπή προσωπικών τους στοιχείων. Το 89% των ερωτηθέντων θα επένδυε μάλιστα σε κάποιο πακέτο κυβερνο-ασφάλειας για την προστασία των συσκευών και των δεδομένων του.

Η έρευνα αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της online επιτήρησης και παρακολούθησης των χρηστών, όπου οι Millennials αποκάλυψαν ότι θα συμβιβάζονταν με τη λήψη χρηματικών ποσών, εκπτώσεων, ή διαφόρων κουπονιών, ως αντάλλαγμα για τη λήψη στατιστικών και συμπεριφορικών στοιχείων από τις έξυπνες οικιακές συσκευές τους.
Επιστρέφοντας στα έξυπνα σπίτια, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Τρεις στους.....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr