Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Tο πρώτο hacking του κόσμου έλαβε χώρα το 1901

e2c49ad3-a51e-4b66-814d-68e3fab714fa-hacking hackingΤο πρώτο λοιπόν αληθινό hacking που γνώρισε η ανθρωπότητα συνέβη περίπου 115 χρόνια πριν! Δε σας προκαλεί έκπληξη το γεγονός; Το 1901 ο Guglielmo Marconi, ένας εφευρέτης και ηλεκτρολόγος μηχανικός από την Ιταλία, είχε ετοιμάσει τα πάντα στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι μπορούσε να πραγματοποιήσει μια ασύρματη μετάδοση στην Αγγλία. Πολλοί δεν γνωρίζουν όμως ότι ο Marconi είχε ....αρκετούς αντιπάλους εκείνη την εποχή, που ήθελαν πάση θυσία να αποδείξουν ότι έκανε λάθος. Ο Marconi ισχυρίστηκε ότι η ασύρματη μετάδοση του δεν υπήρχε περίπτωση να πέσει θύμα κάποιας υποκλοπής και δεν μπορούσε να διακοπεί ή να τη σφετεριστεί κάποιος άλλος. Ένας αντίπαλος εφευρέτης που ονομαζόταν Nevil Maskelyne προσπάθησε να αποδείξει ότι έκανε λάθος.
Καθώς ο Marconi είχε προετοιμάσει τα πάντα για τη μεγάλη επίδειξή του σχετικά με την ασύρματη μετάδοση, μια μετάδοση που θα έφτανε σε ολόκληρη την Αγγλία μέσω κώδικα Μορς, μια εισβολή στο σήμα του μηχανήματος συνέβη. Ο Maskelyne ήταν εκείνος που κατάφερε να παρεισφρήσει στο σήμα με κώδικα Μορς.
Έστειλε ένα μήνυμα το οποίο προοριζόταν για τον Marconi και έλεγε τα εξής:.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr