Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μέσα στο 2016 αναμένεται να έρθουμε αντιμέτωποι με μια νέα γενιά διαδικτυακών απειλών

Νέα «γενιά» κυβερνοεπιθέσεων έρχεται το 2016Αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις και μια νέα γενιά κυβερνοεπιθέσεων πρόκειται να βρεθεί o κλάδος της ασφάλειας, προειδοποιεί η ρωσική εταιρεία ασφαλείας Kaspersky Lab. Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Cyber Security Weekend στη Βουδαπέστη, πριν από λίγες ημέρες, οι ειδικοί της Kaspersky Lab αποκάλυψαν τις προβλέψεις τους για το 2016.
«Ο κλάδος της ασφάλειας θα βρει μπροστά του μια νέα χρονιά εξελίξεων που θα γεννήσουν προκλήσεις. Πιστεύουμε ότι το ....να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και τις προβλέψεις μας με τους συναδέλφους μας, καθώς και με κυβερνητικούς φορείς, διωκτικές αρχές και οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, θα προωθήσει την αναγκαία συνεργασία για την προληπτική και κατά μέτωπο αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων» δήλωσε ο Μάρκο Πρέους, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνας της Kaspersky Lab.

Απειλές με νέο «πρόσωπο»

Οι 42 ειδικοί σε ζητήματα ασφαλείας και μέλη της Παγκόσμιας Ομάδας Ερευνας και Ανάλυσης της εταιρείας εκτιμούν ότι η ψηφιακή κατασκοπεία πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο «πρόσωπο» μέσα στο 2016. Αρχικά, αναφέρουν, θα υπάρξει μια δραματική αλλαγή ως προς τον τρόπο δόμησης και πραγματοποίησης των επιθέσεων τύπου APT (advanced persistent threat) - κατά τις οποίες ένας μη εξουσιοδοτημένος χρήστης εισβάλλει σε ένα δίκτυο στο οποίο παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στόχος των εν λόγω επιθέσεων είναι η απόσπαση ευαίσθητων δεδομένων ή η πρόκληση βλάβης στα συστήματα π.χ. μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, η επιμονή των εν λόγω επιθέσεων αναμένεται να μειωθεί, ενώ τα κακόβουλα λογισμικά που εγκαθίστανται στη μνήμη των συσκευών χωρίς να δημιουργούν φακέλους, παραμένοντας έτσι «αόρατα», αναμένεται να αυξηθούν.  Οι συγκεκριμένοι φορείς θα έχουν ακόμη μικρότερη ανάγκη να επιδείξουν ανώτερες ψηφιακές δεξιότητες. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε μελλοντικά να στρέψει τους επιτιθέμενους σε έτοιμα κακόβουλα προγράμματα, απομακρύνοντάς τους αντίστοιχα από bootkits, rootkits και προσαρμοσμένα κακόβουλα λογισμικά.

Ερχονται οι ψηφιακοί «μισθοφόροι»

Μακροπρόθεσμα οι ειδικοί προβλέπουν ότι νέοι «παίκτες» αναμένεται να εισέλθουν στον χώρο των εν λόγω επιθέσεων. Ο αριθμός των ψηφιακών «μισθοφόρων», όπως τους χαρακτηρίζουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα αυξηθεί, καθώς θα υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι με στόχο την κερδοφορία μέσω των διαδικτυακών επιθέσεων.
Οι ψηφιακοί «μισθοφόροι» θα προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις σε οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να πληρώσει, ενώ θα «διαπραγματεύονται» πουλώντας ουσιαστικά ψηφιακή πρόσβαση υπό μορφή του «Acces-as-a-service» σε υψηλόβαθμα θύματα.

Οι απειλές με στόχο απλούς καταναλωτές αναμένεται να....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr