Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών ανησυχεί τους Ευρωπαίους γονείς

Η διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών ανησυχεί τους Ευρωπαίους γονείς ασφάλειαΗ διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών ανησυχεί τους Ευρωπαίους γονείς – Όπως κάθε εργαλείο μπορεί να έχει διττό ρόλο, το ίδιο ισχύει για το Διαδίκτυο. Ένα σφυρί προορίζεται για να πραγματοποιηθούν ποικίλλες εργασίες, όμως μπορεί να μετατραπεί σε αντικείμενο άσκησης βίας.
Ακολούθως, το απύθμενο περιεχόμενο και οι κοινωνικές σελίδες του Διαδικτύου σαφέστατα έχουν απεριόριστη δύναμη σε πολλούς τομείς, όπως στον επαγγελματικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό, εντούτοις δύναται να....
αποτελέσει – ιδιαίτερα στα παιδιά – πηγή παραπληροφόρησης, πρόσβασης σε ακατάλληλο υλικό, εκφοβισμού, εθισμού και κατ’ επέκταση κοινωνικού αποκλεισμού. Οι γονείς αισθάνονται αμήχανοι, και σε αρκετές περιπτώσεις ανήμποροι, να ελέγξουν τις διαδικτυακές περιηγήσεις των παιδιών τους.

Νέα έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International αποκαλύπτει ότι το 30% των Ευρωπαίων γονέων αισθάνεται ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο τι βλέπουν ή τι κάνουν τα παιδιά του όταν βρίσκονται online, με το 33% να ανησυχεί ότι η εξάρτηση που έχουν τα παιδιά του από το Διαδίκτυο μετατρέπεται σε εθισμό. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι πως πολλοί ενήλικες ανησυχούν ότι και οι δικοί τους γονείς και πιο ηλικιωμένοι συγγενείς που έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία, θα μπορούσαν να είναι εξίσου ευάλωτοι. Περισσότεροι από τους μισούς (52%) Ευρωπαίους συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους αυξάνονται. Η κύρια ανησυχία τους είναι ο κίνδυνος να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με ανάρμοστο ή ακατάλληλο περιεχόμενο (41%), ενώ σχεδόν δύο στους τρεις (55%) είναι πεπεισμένοι ότι τα παιδιά τους έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο.
Επίσης, οι Ευρωπαίοι γονείς ανησυχούν για την πιθανότητα τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και να επικοινωνούν με επικίνδυνους αγνώστους (34%), καθώς και να μοιράζονται πολύ προσωπικές πληροφορίες (40%). Το 33% φοβάται ότι τα παιδιά μπορούν να εθιστούν στο Διαδίκτυο και να περνούν πάρα πολύ ώρα online. Ο κίνδυνος τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με κακόβουλο λογισμικό – και πιθανότατα να μην καταφέρουν να το αναγνωρίσουν – είναι μία σημαντική ανησυχία για το 32% των γονέων στην Ευρώπη. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη και ανησυχία είναι ότι το cyber-bullying, το οποίο μπορεί να έχει καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις ζωές των νέων ανθρώπων, καταγράφηκε ως σημαντική ανησυχία μόλις από το 39% των γονέων. Μαζί με αυτές τις άμεσες απειλές για τα παιδιά, οι γονείς ανησυχούν επίσης ότι και άλλα μέλη της οικογένειας θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τη μη ασφαλή online συμπεριφορά των παιδιών. Για παράδειγμα, αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει την τυχαία διαγραφή ή απώλεια δεδομένων (24%) ή με την πρόκληση απρόβλεπτων εξόδων (26%) μέσω online αγορών.
                        Η διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών ανησυχεί τους Ευρωπαίους γονείς ασφάλεια
Στην ανησυχία των Ευρωπαίων ενηλίκων προστίθεται το γεγονός ότι το.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr