Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Laser: Η «δύναμη» του φωτός

Laser: Η «δύναμη» του φωτός – Πώς λειτουργεί και ποιος το ανακάλυψε [εικόνες]Μια ακτίνα φωτός, ικανή να ταξιδέψει με εκπληκτική ευστοχία για πολλά χιλιόμετρα, αλλά και να κόψει με ακρίβεια τα πιο σκληρά υλικά του πλανήτη. Το laser είναι δεδομένα η πιο χρήσιμη επιστημονική ανακάλυψη, είτε σε επιστημονικό είτε σε πρακτικό επίπεδο.
Από τα μηχανήματα σάρωσης του barcode στα supermarket, μέχρι την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Το....
συσσωρευμένο φως του laser είναι η επιστημονική «πατέντα» που έχει ωθήσει την τεχνολογία στο επόμενο βήμα. Οι χρήσεις του, περίπου μισό αιώνα μετά την ανακάλυψη του, είναι πραγματικά ατελείωτες, έχοντας προεκτάσεις σε κάθε θετική επιστήμη ανεξαιρέτως.
Χειρουργικές επεμβάσεις στο μάτι, παραγωγή θερμοκρασιών που προσεγγίζουν τους 100.000.000 βαθμούς Κελσίου, εκπομπή σημάτων σε τεράστιες εμβέλειες, τομή υλικών πολύ μεγάλης «σκληρότητας». Μερικά παραδείγματα από όλα όσα έχει χαρίσει η στις σύγχρονες επιστήμες η τεχνική που κάποτε είχε απορριφθεί από την επιστημονική κοινότητα.
Πως λειτουργεί ένα laser –....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr