Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ποια θα είναι η τύχη του Internet τα επόμενα χρόνια;

internet lock Internet
Ποια θα είναι η τύχη του Internet τα επόμενα χρόνια; Στον απόηχο της καταστροφικής επίθεσης στη Γαλλία, η ψηφιακή κοινότητα προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία της, μεταξύ της ασφάλειας και των πολιτικών ελευθεριών.
Προς το παρόν φαίνεται να παραπαίει από την αιματοχυσία και τις φοβερές πράξεις τρομοκρατίας, ενώ οι προβλέψιμες απαντήσεις που κυκλοφορούν περιλαμβάνουν αυξημένη ηλεκτρονική επιτήρηση, καταπιεστική εξτρεμιστική προπαγάνδα, και εκπτώσεις στα όρια για την κρυπτογράφηση και την προστασία της online ιδιωτικής ζωής. Οι μηχανισμοί αυτοί υπήρχαν και πριν από τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής, αλλά τώρα φαίνεται να είναι πιο εδραιωμένοι.....

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς, για την αποτελεσματικότητα και τη νομιμότητα των περιορισμών στο Internet για την παρεμπόδιση της βίας, τα επίπεδα ζήτησης κυβερνο-επιτήρησης είναι πρωτοφανή.
Μιλώντας γενικά, το Internet δεν είναι ένα παράδειγμα αχαλίνωτης αυτονομίας, αλλά μάλλον ένα καλό παράδειγμα διάχυτης καταστολής. Τον περασμένο μήνα, μια διεθνής μελέτη ανέφερε την απογοητευτική υπενθύμιση ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου λογοκρίνεται στο Internet. O περιορισμός της χρήσης του Διαδικτύου δείχνει να κλιμακώνεται σταθερά τα τελευταία πέντε συνεχόμενα χρόνια.
Η Freedom House, μια μη κερδοσκοπική ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ερεύνησε (PDF) την επιτήρηση του Διαδικτύου σε 65 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ανακάλυψαν ότι πάνω από το 64 τοις εκατό των χωρών απαιτούν από ιδιώτες και επιχειρήσεις να διαγράφουν ή να περιορίσουν περιεχόμενο που καλύπτει πολιτικά, θρησκευτικά ή κοινωνικά ζητήματα. Αυτό αντανακλά μια αύξηση 13 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.
Το διακύβευμα για την παραβίαση των κυβερνητικών περιορισμών είναι υψηλό. Φυλάκιση για συμμετοχή online σε αμφιλεγόμενα θέματα onlin, που κυμαίνονται από την κριτική μοναρχία της Ταϊλάνδης σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και εμφάνιζε ένα gay γάμο στην Αίγυπτο και πολλά πολλά άλλα παραδείγματα. Όλα φυσικά επικυρωμένα από το κράτος.
Η Ισλανδία, η Εσθονία και ο Καναδάς έχουν τις περισσότερες ελευθερίες, ενώ το Ιράν, η Συρία και η Κίνα τις λιγότερες. Η χώρα με τη μεγαλύτερη πτώση στις ελευθερίες από το περασμένο έτος ήταν η Λιβύη, υπό το φως των αντι-blogger και της απότομης πολιτικής λογοκρισίας.
Δύο χώρες είχαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στις διαδικτυακές ελευθερίες. Η πρώτη ήταν η Ουκρανία, σαν χώρα που πραγματοποιεί διώξεις για το περιεχόμενο ιστοσελίδων, και η δεύτερη χώρα, αποδεικνύοντας το ασύμφωνο για τη διατήρηση των δημοκρατικών αξιών στην εποχή του τρόμου, ήταν η Γαλλία.
Η χώρα έχει την ένατη θέση, μπροστά από το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr