Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου έπεσε θύμα …phishing

Phishing PhishingΈνας εγκληματίας του κυβερνοχώρου έπεσε θύμα …phishing, όταν αποπειράθηκε να “ψαρέψει” στοιχεία από υπάλληλο της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας KnowBe4.

Η KnowBe4, εδρεύει στο Clearwater της Florida, και εξειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση του προσωπικού μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων σχετικά με το πως να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν απόπειρες phishing.
Έτσι μπορείτε να φανταστείτε ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί, όταν ο....
ανυποψίαστος κυβερνο-εγκληματίας προσπάθησε να “ψαρέψει” μια υπάλληλο της εταιρείας, την περασμένη Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου.
Χρησιμοποιώντας μια παλιά και αρκετά διαδεδομένη τεχνική, ο απατεώνας αποπειράθηκε να στείλει στην υπάλληλο της KnowBe4, Alanna Cormier, ένα ψεύτικο e-mail εκ μέρους του Διευθύνοντα Σύμβουλου της εταιρείας, ζητώντας της να καταθέσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (ύψους περίπου 17.850€ ) σε έναν εξωτερικό λογαριασμό.
Ωστόσο, για κακή του τύχη, ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας καθόταν ακριβώς στο απέναντι γραφείο με αποτέλεσμα η κα Cormier να απευθυνθεί απευθείας σε αυτόν, προκειμένου να ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με το μήνυμα που μόλις είχε λάβει.
Έτσι και οι δύο δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν την προφανή προσπάθεια phishing και αποφάσισαν να ξεγελάσουν τον απατεώνα, ώστε να αποκαλύψουν την πραγματική του τοποθεσία.
“Αποφασίσαμε να διασκεδάσουμε λίγο και να δούμε εάν θα.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr