Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ψάχνουν τρομοκράτες μέσα σε online παιχνίδια

Ψάχνουν τρομοκράτες μέσα σε online παιχνίδια -Κατάσκοποι έπιασαν δουλειά στις πλΕως τώρα τα διαδικτυακά παιχνίδια θεωρούνταν από κάποιους υπεύθυνα για την έξαρση βίας. Τώρα φαίνεται πως υποθάλπουν και τρομοκρατικές οργανώσεις. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι μυστικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που έχουν ξαμολήσει τα... λαγωνικά τους στις πλατφόρμες.
Πράκτορες της NSA και της MI6 κατασκοπεύουν στα μεγαλύτερα διαδικτυακά παιχνίδια, όπως είναι το Second Life και το ...
World of Warcraft, προκειμένου να εντοπίσουν πυρήνες τρομοκρατών ή άλλων εξτρεμιστικών στοιχείων. Γιατί θεωρούν πως μπορεί να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των παιχνιδιών, προκειμένουν να οργανώνουν τις επιθέσεις τους.
Ολα αυτά σύμφωνα με τους New York Times, με την εφημερίδα να επικαλείται νέα έγγραφα του Εντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρώην στελέχους της NSA, οι κατάσκοποι έχουν δημιουργήσει προφίλ σε αυτά τα παιχνίδια, ώστε να παρακολουθούν τη δραστηριότητα σε αυτά και να στρατολογούν πληροφοριοδότες.
«Φοβούμενοι ότι τρομοκρατικά δίκτυα ή εγκληματίες θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα παιχνίδια για να επικοινωνούν κρυφά μεταξύ τους, να μεταφέρουν χρήματα ή να σχεδιάζουν επιθέσεις, οι πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών εντάχθηκαν σε αυτούς τους κόσμους», σημειώνει η εφημερίδα, που προσθέτει όμως πως αυτό το γεγονός προκαλεί ανησυχίες όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής των άλλων παικτών.