Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Αντιηλιακά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αντιηλιακά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Προσοχή στα ψιλά γράμματα | tovima.grΌλοι γνωρίζουμε πως ιδιαίτερα (αλλά όχι μόνο) το καλοκαίρι πρέπει απαραιτήτως να φοράμε αντηλιακό. Μας προστατεύει από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες UV (Ultraviolent Rays) υπεριώδεις ακτίνες οι οποίες ευθύνονται για μια σειρά από βλάβες στο δέρμα μας, με σημαντικότερη την πρρόκληση καρκίνου.
Τα αντηλιακά περιέχουν οργανικά και ανόργανα χημικά. Τα ανόργανα χημικά εκτρέπουν τις υπεριώδεις ακτίνες, ενώ τα....
οργανικά τις απορροφούν.

Τι σημαίνει το SPF και τι ο κάθε αριθμός που υπάρχει δίπλα του

Το SPF είναι τα αρχικά από τις λέξεις Sun Protection Factor που σημαίνει «παράγοντας προστασίας από τον ήλιο» και ο αριθμός που υπάρχει δίπλα από αυτά τα αρχικά σχετίζεται με το πόσο καιρό χρειάζεται για να επηρεάσουν τις επιδερμικές επιδράσεις των UV. Για παράδειγμα όταν ένα αντηλιακό γράφει SPF30 τότε οι ηλιακή ακτινοβολία θα αρχίσει να καίει το δέρμα σας 30 φορές αργότερα από ότι θα το έκανε αν δεν φορούσατε αντηλιακό.

Τι πρέπει να προσέχουμε στα ψιλά γράμματα

Ο δείκτης SPF όσο μεγάλος κι αν είναι δεν είναι ποτέ αρκετός, διότι σας προστατεύει μόνο από ένα είδος ακτινοβολίας. Για να είστε πλήρως καλυμμένοι από το αντηλιακό σας θα πρέπει αυτό το να αναφέρει την ένδειξη Broad Spectrum, δηλαδή να παρέχει προστασία ευρέος φάσματος. Οι άλλες ακτίνες, εκτός των UV δεν καίνε το δέρμα, ωστόσο προκαλούν επίσης πανάδες, γήρανση του δέρματος αλλά και καρκίνο.
Ο Δείκτης Αντηλιακής Προστασίας -SPF (Sun Protection Factor)- ενός αντηλιακού, υποδεικνύει χρόνο έκθεσης στον ήλιο. Και συνεπεία αυτού, πόσο καλά είναι προστατευμένο το δέρμα από ένα ηλιακό έγκαυμα. Πιο λιανά: Ας υποθέσουμε ότι το δέρμα σας αρχίζει να κοκκινίζει έπειτα από 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, χωρίς προστασία. Τότε, μια αντηλιακή κρέμα με δείκτη SPF30 (για παράδειγμα) θα το προστατέψει για 6 ώρες (20 λεπτά επί 30). Αυτό όμως ισχύει σε ιδανικές συνθήκες, οι οποίες υπάρχουν μόνο σε εργαστηριακό περιβάλλον, γι’ αυτό και οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε 2 ώρες, ειδικά όταν βρίσκεστε στην παραλία –συνυπολογίζοντας την απώλεια υλικού εξαιτίας του νερού, του ιδρώτα, ακόμη και της επαφής με την πετσέτα ή την ξαπλώστρα.

Φίλτρα ευρέος φάσματος:

Είναι ο συνδυασμός οργανικών/φυσικών και.....

 Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr