Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η Apple ονειρεύεται να κατασκευάσει ένα iPhone που δεν θα μπορεί να χακαριστεί

iPhoneΗ Apple ονειρεύεται να κατασκευάσει ένα iPhone που δεν θα μπορεί να χακαριστεί εδώ και καιρό, αλλά σχεδιάζει να φέρει μια τέτοια συσκευή στην αγορά, κερδίζοντας ταχύτερους ρυθμούς στα τέλη του 2015 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του San Bernardino.Το 2015 το FBI ζήτησε από την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιούσε ένας από τους σκοπευτές, καθώς πιστεύεται ότι η συσκευή κρατούσε αποδεικτικά στοιχεία κρίσιμα για την έρευνα. Η εταιρεία αρνήθηκε να βοηθήσει, παρά τη δικαστική απόφαση, και το FBI τελικά κατάφερε να εισέλθει στο ....
τηλέφωνο με τη βοήθεια κάποιας τρίτης εταιρείας έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Η Apple όχι μόνο απέρριψε την πρόταση για το hacking του iPhone, αλλά επιτάχυνε την διαδικασία δημιουργίας ενός πιθανού μοντέλου που θα ήταν αδύνατο να χακάρει και η ίδια η εταιρεία. Αυτό δεν εμπόδισε το FBI να αναζητήσει backdoors ενσωματωμένα σε smartphones, ένα αίτημα που οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας απέρριψαν γρήγορα.
Εντωμεταξύ, όμως, οι προσπάθειες του FBI να χακάρει οποιοδήποτε ανοιχτό iPhone κέρδισαν την υποστήριξη άλλων τρίτων ομάδων που κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο να εξαγάγουν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε συσκευές Apple ακόμα και όταν προστατεύονται από κωδικούς πρόσβασης.
Αυτή η συσκευή, γνωστή ως GrayKey, θα μπορούσε να σπάσει σχεδόν οποιοδήποτε μοντέλο iPhone, ανεξάρτητα από την έκδοση iOS που τρέχει, και είναι όλα πιθανά εξαιτίας τρωτών σημείων που η Apple δεν γνωρίζει. Ενώ αυτές οι αδυναμίες ασφαλείας είναι πιο δύσκολο να βρεθούν και να διορθωθούν από την Apple, το λανσάρισμα των ενημερώσεων για την αντιμετώπισή τους είναι μόνο μια προσωρινή λύση.
Το GrayKey ξεκλειδώνει τα iPhone χρησιμοποιώντας μια απευθείας καλωδιακή σύνδεση μέσω της θύρας Lightning και χρησιμοποιεί μια μέθοδο brute force για να σπάσει τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να μπορέσει να εξαγάγει όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή.
Το iOS 12 θα εισαγάγει μια νέα λειτουργία που αποκλείει τις συνδέσεις USB όταν η συσκευή δεν έχει ξεκλειδωθεί για περισσότερο από μία ώρα. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κλέψει το iPhone σας και θέλει να έχει πρόσβαση στα αποθηκευμένα data, έχει μόνο 60 λεπτά για να συνδεθεί με GrayKey και να χακάρει τη συσκευή.
Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο με έναν αξιοπρεπή κωδικό πρόσβασης, επειδή όσο πιο σύνθετος είναι ο κωδικός ξεκλειδώματος, τόσο περισσότερο χρόνο το GrayKey χρειάζεται να ανοίξει τη συσκευή. Εάν χρειάζονται περισσότερες από μία....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr