Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πιστεύετε τους μάγους και τα μαγικά;


ΜαγικάΠιστεύετε τους μάγους και τα μαγικά; Τα μαγικά κόλπα ή οι ψευδαισθήσεις μας κάνουν συχνά να αναρωτιόμαστε: Πως το έκαναν αυτό; Η αλήθεια είναι ότι ο “μάγος” δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εξαπατήσει τον εγκέφαλός σας. Και δεν δυσκολεύτηκε γιατί ο εγκέφαλός σας είναι ψεύτης.

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube, ο μάγος David Kwong και ο συγγραφέας του βιβλίου Spellbound αποκαλύπτει τις “7 αρχές της ψευδαίσθησης”. Αυτές είναι οι....
αρχές που μετατρέπουν μια απλή χειρονομία σε ένα μαγικό τέχνασμα:
Mind the gap: Ο εγκέφαλός σας δημιουργεί συντομεύσεις και κάνει υποθέσεις για να βοηθήσει στη διεκπεραίωση των ελλιπών οπτικών δεδομένων που λαμβάνει.
Γράψτε το σενάριο: Οι μάγοι θέλουν να πιστέψετε ότι βλέπετε, και έτσι θα σας δώσουν συγκεκριμένες προφορικές πληροφορίες ή ένα σενάριο που θα πρέπει να συμπληρώσετε ορισμένα κενά. Είναι η πνευματική χειραγώγηση στα καλύτερά της.
Load up: Το τέχνασμα που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα μιας προετοιμασίας που κάνει ο μάγος. Είναι σαν να καθίσαμε σε ένα υπέροχο γεύμα σε ένα εστιατόριο και ξεχνάμε πόσο χρόνο και πόση προσπάθεια χρειάστηκε για την κατασκευή του.
Σχεδιασμός ελεύθερης επιλογής: Οι μάγοι σας κάνουν συχνά να νιώθετε ότι έχετε κάποιες επιλογές, ενώ πραγματικά έχετε μια μόνο δυνατή επιλογή. Εάν αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο, θα πέσετε πιο βαθιά στην ψευδαίσθηση.
Απασχοληθείτε με το γνωστό: Οι μάγοι παίζουν με την ανάγκη του εγκεφάλου σας να εντοπίσει μοτίβα. Εάν ένας μάγος σας παρουσιάσει μόνο μερικές κάρτες από μια τράπουλα, ο εγκέφαλός σας θα γεμίσει τα κενά και θα υποθέσει ότι η τράπουλα είναι πλήρης.
Back Up: Οι μάγοι έχουν πάντα κάποιο εφεδρικό σχέδιο – ή τρία ή τέσσερα από αυτά. Είναι έτοιμοι για όλα, ας πούμε για μια ασυνήθιστη επιλογή και έχουν προγραμματίσει δευτερεύουσες αυταπάτες για να αντισταθμίσουν την έκπληξη. Ποτέ δεν θα ξεγελάσεις έναν μάγο. Αν νομίζετε ότι μπορείτε, έχετε ήδη χάσει.
Ελέγξτε το πλαίσιο: Όπως ένας σκηνοθέτης ή ένας φωτογράφος, οι μάγοι ξέρουν πώς να επιστήσουν την προσοχή σας εκεί ακριβώς που θέλουν. Θα κοιτάζετε πάντα αυτό που θέλουν να κοιτάξετε, γιατί ο εγκέφαλός σας δεν μπορεί να βοηθήσει.
Οι ψευδαισθήσεις μπορεί να μην είναι μαγεία, αλλά μπορούν να ξεγελούν άνετα τον εγκέφαλό σας.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι του Wired:

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr

War Thunder