Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

«To Dark Web δεν υπάρχει»

«To Dark Web δεν υπάρχει» αποκαλύπτει ο ιδρυτής του TorKατά τη διάρκεια του συνεδρίου DEF CON, ο συνιδρυτής του Tor Project, Roger Dingledine, επιχείρησε να καταρρίψει ορισμένες αντιλήψεις που έχουν από χρόνια επικρατήσει στο κοινό, σχετικά με τη φύση του δικτύου Tor αλλά και του αποκαλούμενου σκοτεινού διαδικτύου, ή αλλιώς Dark Web.

Ο Dingledine επέκρινε τους δημοσιογράφους και όσους σπεύδουν, λανθασμένα όπως τόνισε, να χαρακτηρίσουν το δίκτυο Tor, ως “ένα κρυσφήγετο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εμπόρους ναρκωτικών και παιδεραστές για να κρύβονται από τις αρχές”.....

Στην πραγματικότητα, είπε, μόνο το 3% των χρηστών Tor συνδέονται σε κρυμμένες υπηρεσίες γεγονός που υποδηλώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου το χρησιμοποιούν για ανώνυμη περιήγηση σε δημόσιους ιστότοπους, για εντελώς νόμιμους σκοπούς. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι – από τους δημοσιογράφους, ως τους ακτιβιστές, ως τους λοιπούς χρήστες – χρησιμοποιούν το Tor για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους από τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων και δεν είναι μέλη του υποκόσμου.
Ο Dingledine ανέφερε μάλιστα ότι το Dark Web – ένα δίκτυο ιστοτόπων κρυμμένων μέσα σε δίκτυα όπως το Tor – είναι αρκετά ασήμαντο σε μέγεθος. Το dark web είναι μια σχετικά μικρή συλλογή από sites στα οποία οι χρήστες δεν μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση και αφορούν εγκληματίες, αγοραπωλησίες ναρκωτικών, όπλων, κλεμμένων πληροφοριών και παιδικής πορνογραφίας.
“Στην ουσία δεν υφίσταται dark web. Δεν υπάρχει”, είπε στο ακροατήριο του DEF CON. “Είναι μόνο πολύ λίγες ιστοσελίδες.”
Ο ιδρυτής του Tor αποκάλυψε επίσης ότι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος που επισκέπτονται οι χρήστες Tor είναι το Facebook. Το 2014 ο κολοσσός των social media αγκάλιασε το Tor, δημιουργώντας μια κρυμμένη υπηρεσία ως πύλη πρόσβασης για το κοινωνικό δίκτυο.
Τώρα, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνδέονται στην αυτοκρατορία του Mark Zuckerberg χρησιμοποιώντας το δίκτυο ανωνυμοποίησης Τοr. Αν και αυτό είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό της βάσης των χρηστών του Facebook, είναι ωστόσο πολύ σημαντικό για ένα έργο όπως το Tor, δήλωσε ο Dingledine.
Ο Dingledine επιδίωξε επίσης να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διεισδύσει στο δίκτυο Tor, όντας υπεύθυνες για τη λειτουργία μεγάλου αριθμού κόμβων (Τοr Relays), σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν την ταυτότητα των χρηστών Τοr. Οι διαρροές από τον Edward Snowden έδειξαν ότι ναι, αρκετοί κόμβοι διοικούνται από.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr
War Thunder