Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Επιδότηση πρόσβασης στο Internet για 72.000 πρωτοετείς φοιτητές

HELLAS Τη μηνιαία επιδότηση για την παροχή πρόσβασης στο ίντερνετ σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην αίθουσα «Έλλη Παππά», του υπουργείου Παιδείας, σε ειδική συνέντευξη Τύπου.Η δωρεάν παροχή θα έχει ισχύ ενός έτους και θα επαναλαμβάνεται στο εξής, κάθε χρόνο για όλες τις επόμενες στρατιές νεοεισαχθέντων στην Γ' θμια εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, η .....
χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας προέρχεται από κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ενώ προβλέπεται ότι θα καλύπτει το 80% του κόστους σύνδεσης για κάθε φοιτητή.
Πρακτικά, ο κάθε φοιτητής θα μπορεί να εισέρχεται στην πλατφόρμα eury-where.gr (ιστοσελίδα για την ευρυζωνική διασύνδεση φοιτητών), να εγγράφεται στο μητρώο και να αποκτά τα δωρεάν 5 ευρώ για τη χρήση ίντερνετ, με διάρκεια 12 μηνών, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2017. Η παροχή αφορά αυστηρά σε όσους εγγράφονται για πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017.
Στην προσπάθεια του επιπλέον χαμηλού κόστους υπηρεσιών ίντερνετ μάλιστα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατά την συνέντευξη Τύπου, κάλεσε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, να παρέχουν ακόμη χαμηλότερες τιμές στο σύνολο του παγίου σύνδεσης σε όλους τους πρωτοετείς.Αξίζει να σημειωθεί ότι φορέας της πρότασης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) και Φορέας Υλοποίησης της Δράσης, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ). "Δεν χρησιμοποιούμε λεφτά των φορολογουμένων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό", δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατά την συνέντευξη Τύπου.
Βασικοί στόχοι της εν λόγω δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους φοιτητές, η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εκτυπώνει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να επιλέγει να τον λάβει στο e-mail/κινητό του. Στη συνέχεια, θα έχει τη δυνατότητα να αναζητά τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς και το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών τους και να εντοπίζει τις προσφορές που τον ενδιαφέρουν.
Στο κατάστημα ο δικαιούχος προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι (σε εκτυπώσιμη ή ηλεκτρονική μορφή) και με την αστυνομική του ταυτότητα/διαβατήριο. Ο υπάλληλος του τηλεπικοινωνιακού παρόχου ή ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης, ελέγχει τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και αν το κουπόνι έχει ήδη εξαργυρωθεί.
Ο δικαιούχος επιλέγει την προσφορά ευρυζωνικών υπηρεσιών της προτίμησής του και το......


Διαβάστε περισσότερα στο: www.adslgr.com