Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ενισχυμένο τζελ, πέντε φορές πιο γερό από το ατσάλι

Σαπόρο 
Είναι μαλακό και εύκαμπτο σαν ζελέ, ανθεκτικό σαν μέταλλο και πέντε φορές πιο γερό από το ατσάλι: είναι το ασυνήθιστο υλικό που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και θα μπορούσε μια μέρα να χρησιμοποιηθεί σε αλεξίσφαιρα γιλέκα ή ακόμα και σε ανθεκτικά τεχνητά όργανα.
«Είναι το πιο γερό μαλακό υλικό που έχουν αναπτύξει ποτέ οι άνθρωποι» καμαρώνει η καθηγήτρια Τζιάν Πινγκ Γκονγκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο.Το νέο υλικό, που θυμίζει ελαστικό τσιρότο,.... αποτελείται από ένα πλέγμα υαλονήματος, με ίνες διαμέτρου 10 μικρομέτρων, το οποίο έχει καλυφθεί με υδρογέλη -ένα υδαρές υλικό παρόμοιο με την υδρογέλη των φακών επαφής ή του γνωστού ζελέ.

Ο συνδυασμός αυτών των υλικών είναι 100 φορές πιο ανθεκτικός από την υδρογέλη και 25 φορές πιο ανθεκτικός από το υαλόνημα, βάσει του ποσού της ενέργειας που απαιτείται για τη θραύση του.

Η παραγωγή του μοιάζει εύκολη, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να βυθίσει κανείς ένα ύφασμα από υαλόνημα σε υγρά συστατικά που πολυμερίζονται και στερεοποιούνται στη συνέχεια σε τζελ.

Το σύνθετο υλικό θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδεώδες για εμφυτεύματα ή τεχνητά όργανα που αντέχουν την καθημερινή φθορά για.....

Πηγή: University of Hokaido

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr