Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

H χρονιά του Linux στα Windows Desktop


2017 η χρονιά του Linux στα Windows DesktopΝαι, η Microsoft διευκολύνει πολύ την εκτέλεση του Bash shell του Ubuntu Linux του SUSE ή του Fedora, στα Windows 10 και όχι η κόλαση δεν πάγωσε…
Η Carmen Crincoli, του Microsoft Storage, δημοσίευσε ένα tweet: “Το 2017 είναι τελικά η χρονιά του Linux στα Windows Desktop.”
Με τη βοήθεια της Canonical (μητρική εταιρεία του Ubuntu), η ....
Microsoft κατάφερε να προσθέσει το Bash shell του Ubuntu στα Windows 10 από πέρυσι. Μπορεί να τρέξει όχι σε ένα κοντέινερ ή σε μια εικονική μηχανή (VM), αλλά με φυσικές βιβλιοθήκες και προγράμματα των Windows: Windows Subsystem for Linux (WSL).
Όπως εξήγησε τότε ο Dustin Kirkland, μέλος της εκτελεστικής ομάδας προϊόντων και στρατηγικής του Ubuntu της Canonical, “τα βοηθήματα ανοιχτού κώδικα του Cygwin μεταγλωττίζονται από την πηγή για να λειτουργούν εγγενώς στα Windows. Εδώ μιλάμε για bit-for-bit, checksum-for-checksum Ubuntu ELF δυαδικά αρχεία που τρέχουν απευθείας στα Windows.”
Συνεχίζοντας ο Kirkland ανέφερε για το WSL: “βασικά μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο τα Linux syscalls σε Windows OS syscalls. Οι Linux geeks μπορούν να το θεωρήσουν σαν το αντίστροφο του ‘WINE’ – τα δυαδικά αρχεία του Ubuntu που λειτουργούν εγγενώς στα Windows.”
Από τότε, η Microsoft συνέχισε να βελτιώνει συνεχώς το WSL Η ενημερωμένη έκδοση του Windows 10 Creators Update πρόσθεσε περισσότερες από εκατό νέες λειτουργίες στο WSL. Ακόμα και πριν εμφανιστεί όμως το Windows 10 Creators Update, η SUSE μας έδειξε ότι μπορείτε να τρέξετε ένα Bash shell του openSUSE στο WSL.
Το μόνο που έχει αλλάξει πραγματικά τώρα τελευταία είναι ότι τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε το WSL και το Bash με τη διάθεσή τους στο Windows Store.
Όπως εξήγησε ο Terry Myerson, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για τα Windows:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr