Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ταξίδι κάτω από την επιφάνεια της Γης

Ταξίδι κάτω από την επιφάνεια της Γης με το Street ViewΤο Street View μας μεταφέρει χίλια μίλια ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας, στην απομακρυσμένη χώρα του Βανουάτου, ένα αρχιπέλαγος 80 μικρών νησιών, γεμάτα με πλούσια βλάστηση σαν ζούγκλες, παρθένες παραλίες με την μαύρη άμμο, και εννέα ηφαίστεια.Από σήμερα στους Χάρτες της Google, μπορείτε να “ταξιδέψετε” στην άκρη μιας από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στον κόσμο, στο νησί Βανουάτου (Vanuatuan) του Άμπριμ (Ambrym). To Street View συνεργάστηκε με τους ....
εξερευνητές Geoff Mackley και Chris Horsly, οι οποίοι μπήκαν 400 μέτρα μέσα στον κρατήρα Marum του ενεργού ηφαιστείου, με το Street View Trekker, συλλέγοντας φωτογραφίες 360 μοιρών από την λιωμένη λίμνη λάβας, η οποία έχει περίπου μέγεθος όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου.
Το Ambrym αποτελείται από 39 τετραγωνικά μίλια έρημης ηφαιστειακής καλντέρας που φιλοξενεί δύο ενεργούς ηφαιστειακούς κώνους που ονομάζονται Benbow και Marum. Αλλά το τροπικό νησί είναι επίσης το σπίτι σε περισσότερους από 7.000 ανθρώπους που ζουν στο τροπικό δάσος κάτω από το βουνό. Ενώ το ηφαίστειο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της ιστορίας τους, λόγω απρόβλεπτων εκρήξεων και ασκεί επιρροή στη γεωργία και στο περιβάλλον, οι κάτοικοί του έχουν μάθει να ζουν σε αρμονία με αυτό το όμορφο αλλά θανατηφόρα φυσικό φαινόμενο.
Ο Μωυσής, αρχηγός στο τοπικό χωριό Endu εξηγεί, “Πιστεύουμε ότι τα ηφαίστεια Marum και Benbow είναι διάβολοι. Αν πάτε σε ένα ηφαίστειο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι οι δύο ηφαίστεια θα μπορούσαν να θυμώσουν ανά πάσα στιγμή. Πιστεύουμε ότι το Benbow είναι ο σύζυγος και το Marum είναι η σύζυγος. Μερικές φορές, όταν δεν συμφωνούν υπάρχει μια έκρηξη που σημαίνει ότι το πνεύμα τους είναι θυμωμένο και γι ‘αυτό θυσιάζουμε ένα γουρούνι στο ηφαίστειο”.
Ταξίδι κάτω από την επιφάνεια της Γης με το Street View
Ως τμήμα της διαδρομής στο Google Maps, ο αρχηγός Μωυσής σας προσκαλεί να κάνετε μια βόλτα μέσα από το χωριό του.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr