Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

H μεγαλύτερη ψηφιακή χαρτογράφηση του σύμπαντος

Pan-STARRS pan-starrsΤο Pan-STARRS project, μαζί με αστρονόμους από το Max Planck Institutes for Astronomy του Heidelberg και το Extraterrestrial Physics του Garching δημοσίευσαν τη μεγαλύτερη έρευνα του κόσμου που απεικονίζει τον ουρανό ψηφιακά.
Η ψηφιοποίηση βασίζεται σε 4 χρόνια παρατηρήσεων στα 3/4 του νυχτερινού ουρανού και παρέχει εκτενείς πληροφορίες για πάνω από 3 δισεκατομμύρια άστρα, γαλαξίες και άλλες πηγές.....

Η βάση δεδομένων συμπεριλαμβάνει εκατομμύρια εικόνες με ακριβείς μετρήσεις δισεκατομμυρίων αστεριών και γαλαξιών.
Τον Μάιο του 2010, το πρώτο Panoramic Survey Telescope & Rapid Response System ή παρατηρητήριο Pan-STARRS, ένα τηλεσκόπιο 1,8 μέτρων στην κορυφή του Haleakala, στο Maui, ξεκίνησε να δημιουργεί ένα ψηφιακό χάρτη του ουρανού.
Αυτή ήταν η πρώτη έρευνα με την οποία οι επιστήμονες είχαν σαν στόχο να μπορούν να παρατηρούν τον νυχτερινό στο ορατό και το υπεριώδες φάσμα πολύ γρήγορα ξανά και ξανά, να ψάχνουν για κινούμενα αντικείμενα και παροδικά ή μεταβλητά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων και αστεροειδών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να απειλήσουν τη Γη.
Οι εικόνες είναι εξαιρετικά λεπτομερείς, καθώς η ψηφιακή κάμερα του PS1 έχει τη μεγαλύτερη ανάλυση από κάθε επίγειο τηλεσκόπιο, (1.4 Gigapixel).
Αυτό σημαίνει πως κάθε εικόνα αποτελείται από 1.4 δισεκατομμύρια pixels.
Η βάση δεδομένων έχει όγκο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr