Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Eυέλικτα φτερά της NASA που θα κάνουν τις πτήσεις φθηνότερες και ασφαλέστερες

Τα νέα, ευέλικτα φτερά της NASA που θα κάνουν τις πτήσεις φθηνότερες και ασφαλέστερες [εικόνα]Ανα καιρούς οι έρευνες για τις διαστημικές αποστολές της NASA καταλήγουν να έχουν «επίγειες» τεχνολογικές εφαρμογές.
Από τον αξονικό τομογράφο και την δορυφορική τηλεόραση, μέχρι και τις σακούλες για τα... πατατάκια. Αυτή τη φορά φαίνεται πως οι ερευνητές της NASA σε συνεργασία με το MIT, βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τις αεροπορικές πτήσεις ασφαλέστερες αλλά και φθηνότερες. Σχεδιάζοντας ένα φτερό, το οποίο θα έχει την...
δυνατότητα να στρίβει και να αλλάζει γωνία, οι μηχανικοί μπορεί να έφεραν μια μίνι «επανάσταση» στα ιπτάμενα οχήματα.
Οπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα νέα φτερά της NASA θα κάνουν τα αεροπλάνα πολύ πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα, δίνοντας τους μεγαλύτερη ευχέρεια στην διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Μέχρι τώρα τα φτερά των αεροπλάνων είναι ογκώδη και άκαμπτα, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ την κατανάλωση καυσίμων, αφού απαιτείται μεγάλη ενέργεια για μια αλλαγή πορείας. Με την νέα τεχνολογία τα αεροπλάνα θα μπορούν να κινηθούν πολύ πιο ομαλά, διαμορφώνοντας τα φτερά τους, όπως ακριβώς κάνουν τα πουλιά.
«Η ικανότητα ενός φτερού να αλλάζει μορφή είναι σημαντική για πολλούς λόγους στην φύση ή στην μηχανική. Βελτιώνεται η ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες εξωτερικές συνθήκες, η αλληλεπίδραση με άλλα οχήματα αλλά και οι ελιγμοί είτε στον αέρα είτε στο νερό» εξήγησε ένας από τους ερευνητές.
Για την δημιουργία των νέων φτερών, οι μηχανικοί ουσιαστικά ξεκίνησαν από το μηδέν. Αντικατέστησαν ένα μεγάλο μέρος των βαριών υλικών, όπως το πλαστικό και το μέταλλο που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά φτερά, τοποθετώντας οκτώ είδη «μαλακών» ανθρακονημάτων και δημιουργώντας ένα σύστημα από μικρές, ελαφριές και ευέλικτες μονάδες.
Κάθε ένα από τα οκτώ υλικά έχει διαφορετική....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr