Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Στίβεν Χόκινγκ:«Ή εγκαταλείπουμε τη Γη σε 1.000 χρόνια, ή τέλος»

«Ή εγκαταλείπουμε τη Γη σε 1.000 χρόνια, ή τέλος»Οξφόρδη 
Πού βρίσκεται το μέλλον της ανθρωπότητας για τον Στίβεν Χόκινγκ; Όχι σε αυτόν κόσμο. Ο διάσημος επιστήμονας θεωρεί ότι η ανθρωπότητα έχει διορία μίας χιλιετίας να βρει άλλον πλανήτη, ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπη με αφανισμό.
Για τον φυσικό, η «ημερομηνία λήξης» της Γης επισπεύδεται εξαιτίας της ανθρωπότητας, που σπαταλά τους πόρους της - και θα τα καταφέρει στο καλύτερο σενάριο, αν η ανθρωπότητα έχει γλιτώσει αμεσότερους τρόπους αυτοκαταστροφής.
Η ανθρωπότητα θα πρέπει να εξαπλωθεί στο Διάστημα....
Κατά την ομιλία του στην Ένωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης την Πέμπτη, όπως μεταδίδει η Washington Post, ο επιστήμονας ανέφερε πως «πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας».

«Δεν πιστεύω πως θα επιβιώσουμε για άλλα 1.000 χρόνια εάν δεν φύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας» είπε.

Η ανθρωπότητα, εξήγησε, εξαντλεί τους πόρους της Γης με μη βιώσιμους ρυθμούς. Θα καταλήξει έτσι να καθιστά τον πλανήτη αβίωτο - κι αυτό αν, ενδιάμεσα, έχει γλιτώσει από κάποιον καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο ή τους κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Αν και η πιθανότητα καταστροφής της Γης κάθε χρόνο μπορεί να είναι αρκετά χαμηλή, συσσωρεύεται χρονικά και μετατρέπεται σχεδόν σε.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr