Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ξεκλειδώστε κάθε υπολογιστή σε 30 δεύτερα

poisontap PoisonTapPoisonTap: Ακόμη και οι ισχυρότεροι κωδικοί πρόσβασης δεν φαίνεται να είναι αρκετοί όπως αποδεικνύει ο Samy Kamkar, και μερικές φορές δεν χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
Το νέο exploit του Kamkar ονομάζεται PoisonTap, και χρησιμοποιεί ένα δωρεάν λογισμικό που τρέχει σε ένα μικροϋπολογιστή Raspberry Pi Zero. Μετά την τοποθέτηση του Raspberry Pi σε έναν προσαρμογέα USB στον υπολογιστή στόχο η συσκευή πιάνει δουλειά.Σε 30 δευτερόλεπτα, παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος και αρχίζει την εγκατάσταση ενός backdoor που λειτουργεί ακόμη και όταν η....
συσκευή απομακρυνθεί από τη θύρα USB.
Αν νομίζετε ότι ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης, θα σας σώσει, κάνετε λάθος.
Το PoisonTap δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν προσπαθεί να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά τον παρακάμπτει εντελώς – και όπως φαίνεται λειτουργεί.Μετά τη σύνδεση της συσκευής PoisonTap, αρχίζει να μιμείται μια συσκευή που παρέχει Internet από το USB. Μόλις εντοπιστεί από τον υπολογιστή στόχο, υποθέτει ότι είναι συνδεδεμένο μέσω ethernet, και αρχίζει να στέλνει όλη την μη κρυπτογραφημένη web κυκλοφορία στο μικροελεγκτή.
Η υπάρχουσα ασφάλεια του δικτύου σας δεν μπορεί να σας σώσει, καθώς η συσκευή ξεγελάει τον υπολογιστή στόχο να δώσει προτεραιότητα σε όλες τις άλλες συνδέσεις και όχι σε αυτή που είστε ήδη συνδεδεμένοι.
Ενεργώντας ως μια επίθεση man-in-the-middle, η συσκευή στη συνέχεια αρχίζει να κλέβει όλα τα cookies ελέγχου ταυτότητας HTTP που έχετε χρησιμοποιήσει για να συνδεθείτε σε λογαριασμούς σας, καθώς και τα session data από εκατομμύριο κορυφαία sites στο internet σύμφωνα με την Alexa.
Λόγω του τρόπου που έχει σχεδιαστεί, οι έλεγχοι ταυτότητας δύο παραγόντων μπορεί να μην βοηθήσουν, αφού οι συνδέσεις πραγματοποιούνται από τα cookies που έχει αποθηκεύσει το PoisonTap και όχι από τα πραγματικά διαπιστευτήρια σύνδεσης.
Το μοναδικό μειονέκτημα για την αποτελεσματικότητά του είναι ότι απαιτεί από το χρήστη να έχει μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης ανοικτή στην κλειδωμένη συσκευή. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν κλείνει τους browsers πριν κατεβάσουν το καπάκι στο laptop μας.
Ο Kamkar έδωσε και μερικές συμβουλές για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αν και αναγνωρίζει ότι οι περισσότερες δεν είναι πρακτικές:....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr