Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια μέτρηση των ψηφιακών απειλών


Tον πρώτο παγκόσμιο δείκτη για τη μέτρηση των επιπέδων ψηφιακών απειλών που αντιμετωπίζουν σήμερα οι χρήστες του διαδικτύου παρουσίασε η Kaspersky Lab.
Η Kaspersky Lab έχει και στο παρελθόν ενώσει τις δυνάμεις της με τη B2B International για τη διεξαγωγή τακτικών online ερευνών μεγάλης κλίμακας σε διάφορες χώρες, με σκοπό να αξιολογήσει πώς συμπεριφέρονται οι χρήστες του διαδικτύου όταν....
βρίσκονται online, τι τους απασχολεί, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και πώς μπορούν να αμυνθούν ενάντια σε πιθανές απειλές. Ο Δείκτης Ψηφιακής Ασφάλειας, Kaspersky Cybersecurity Index, βασίζεται στα δεδομένα αυτά, που συλλέγονται από χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο.
Ο δείκτης συνδυάζει τρεις βασικές παραμέτρους, οι οποίες αποτιμώνται κάθε έξι μήνες και παρέχουν τις πληροφορίες που απαιτούνται για την παρακολούθηση του βαθμού κινδύνου για τον μέσο χρήστη του Διαδικτύου.
  • Ο Δείκτης «Ανησυχίας» δείχνει το ποσοστό των ατόμων που πιστεύουν ότι ενδέχεται να αποτελούν στόχο ψηφιακών απειλών. Η παράμετρος αυτή δείχνει το βαθμό στον οποίο οι χρήστες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται.
  • Ο Δείκτης «Επηρεασμού» προσδιορίζει πόσοι άνθρωποι έχουν όντως πέσει θύματα ψηφιακών επιθέσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου αναφοράς (π.χ. έχουν αντιμετωπίσει διαρροή δεδομένων ή έχουν πέσει θύμα εκβιασμού στο Διαδίκτυο).
  • Ο Δείκτης «Προστασίας» δείχνει τον αριθμό των χρηστών που έχουν εγκαταστήσει μια λύση ασφάλειας στη συσκευή που χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αυτή είναι η μέση τιμή για όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των φορητών συσκευών.
Ο Δείκτης Ψηφιακής Ασφάλειας.....

Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com