Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί μπορεί να εκραγεί η μπαταρία ενός smartphone


dc-cover-92vvfg4nq9tkhv56eac3cvqo75-20160903075649-medi-μπαταρία μπαταρίαΩς αποτέλεσμα, ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο το Galaxy Note 7 και να προειδοποιήσει τους πελάτες του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή. Το Galaxy Note 7 είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά προϊόντων με μπαταρίες λιθίου-ιόντων με παρόμοια προβλήματα.
Παρακάτω παραθέτουμε μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την ανάκληση και με το τι μπορεί να....
προκαλέσει έκρηξη στη μπαταρία.
Πώς λειτουργούν οι μπαταρίες αυτές και γιατί παίρνουν φωτιά;
Μία μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι ένα είδος επαναφορτιζόμενης μπαταρίας στην οποία τα ιόντα λιθίου μετακινούνται από το αρνητικό ηλεκτρόδιο στο θετικό κατά τη διάρκεια της φόρτισης.
Οι κατασκευαστές εισάγουν διαχωριστικά για να κρατήσουν αυτά τα δύο στρώματα χώρια, καθώς υποτίθεται ότι δεν πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο. Δυστυχώς, η χημική αντίδραση που κάνει τις μπαταρίες να λειτουργούν παράγει επίσης θερμότητα. Έτσι η πολύ γρήγορη φόρτισή τους ή η υπερφόρτιση μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά.
Ποιο είναι το πρόβλημα με τις μπαταρίες της Samsung;
Αν και κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο, η Samsung έχει δώσει κάποιες εξηγήσεις. Είπε ότι οφείλεται σε “πολύ σπάνιο σφάλμα στη διαδικασία κατασκευής,” όπου τμήματα της μπαταρίας που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουν το ένα το άλλο, ήρθαν σε επαφή.
Κατά την κατασκευή της τεχνολογίας επόμενης γενιάς, οι κατασκευαστές συσκευών εξετάζουν όλα τα είδη των παραγόντων όπως την απόδοση, το κόστος και την ασφάλεια. Περαιτέρω, η ανάγκη για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο τελευταίο smartphone ή το tablet τους, μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα αποτελέσματα. Προσπαθώντας να τοποθετήσουν αυτές τις μπαταρίες σε ένα μικρό, λεπτό πακέτο και δεδομένου ότι οι μπαταρίες παράγουν ενέργεια μέσω μιας χημικής αντίδρασης, είναι πραγματικά δύσκολο να μειωθεί ο κίνδυνος (πυρκαγιάς) στο μηδέν. Μερικές φορές η ευκολία έρχεται με ένα τίμημα.
Έχει αυτό ξανασυμβεί;
Ναί. Προϊόντα όπως τα Sony Vaio laptops, το hoverboard, ηλεκτρικά ποδήλατα ακόμη και τζετ Dreamliner της Boeing έχουν αναφέρει περιπτώσεις πυρκαγιών μπαταρίας. Στην περίπτωση της Samsung, οι ελαττωματικές μπαταρίες είχαν σαν αποτέλεσμα κάποιες συσκευές να εκραγούν και να πιάσουν φωτιά κατά τη φόρτιση. Μετά την ανάκληση του Galaxy Note 7 της Samsung, περιπτώσεις έκρηξης μπαταριών συνέχισαν να εμφανίζονται.
Πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα;.....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr