Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πραγματικά ενδιαφέρον λόγος που το PIN των ATM είναι 4ψήφιο


 man hand puts credit card into ATM-ψηφίο ATMΠηγαίνετε στο ATM της γειτονιάς σας και βάζετε την κάρτα σας. Στη συνέχεια, πληκτρολογείτε έναν κωδικό PIN 4 ψηφίων για έλεγχο της ταυτότητάς σας και προχωράτε σε ανάληψη χρημάτων. Μπορεί να το κάνετε αυτό μηχανικά από την ημέρα που τα ΑΤΜ εμφανίστηκαν, αλλά σκεφτήκατε ποτέ γιατί το PIN του ATM έχει 4ψήφιο κωδικό;
Οι Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1967 και αναδείχθηκαν ως η ....
καλύτερη επιλογή για την εκταμίευση μετρητών. Αντί να πηγαίνετε στην τράπεζά σας και να περιμένετε σε μια μεγάλη ουρά για να πάρετε χρήματα, απλά μπορείτε να βάλετε την κάρτα σας στο μηχάνημα και να πάρετε τα χρήματα που χρειάζεστε.
Αλλά αν κάποιος βρει ή κλέψει την κάρτα σας, το μόνο εμπόδιο που προστατεύει τα χρήματά σας είναι ο 4-ψήφιος κωδικός σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα περισσότερα PIN έχουν μόνο 4 ψηφία; Δεδομένου ότι ένα ΑΤΜ κάνει συναλλαγές χρημάτων, δεν θα έπρεπε οι κατασκευαστές των ΑΤΜ να ζητούν ένα πιο μεγάλο PIN, εξαψήφιο ή οκταψήφιο όπως γίνεται και με το email μας?
Υπάρχει μια ιστορία πίσω από αυτό. Το ATM εφευρέθηκε από τον γνωστό Σκωτσέζο εφευρέτη John Adrian Shepherd-Barron, τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη του μηχανήματος ΑΤΜ. Κατά τη δοκιμή της εφεύρεσής του, ο Barron είχε επίσης προτείνει ένα 6-ψήφιο κωδικό PIN.
Ωστόσο, το πρώτο πρόσωπο που χρησιμοποίησε την εφεύρεσή του ήταν η σύζυγός του, Caroline. Όλοι γνωρίζουμε ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μια γυναίκα και η Caroline απέρριψε προφανώς την ιδέα της χρήσης ενός εξαψήφιου PIN για την εφεύρεσή του συζύγου της, επειδή μπορούσε να θυμηθεί μόνο μέχρι τέσσερις αριθμούς.
Όταν ο Barron επινόησε την ιδέα, συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr