Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

3 τρόποι για να ελέγξετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα

Online privacy tips: 3 τρόποι για να ελέγξετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα ψηφιακόΈχετε αφήσει αρχεία για το ποιος είστε και τι σας αρέσει σε όλο το Διαδίκτυο. Εδώ θα δούμε πώς μπορείτε να περιορίσετε αυτό που αφήνετε πίσω σας- το ψηφιακό σας αποτύπωμα ή αλλιώς digital footprint.Όπως οι πραγματικές πατημασιές, έτσι και το ψηφιακό αποτύπωμα δείχνει ένα ολόκληρο ιστορικό του πού ήσασταν και τι είχατε κάνει. Δείχνουν τις αναζητήσεις σας, ό, τι αγοράσατε, ποια site επισκεφτήκατε, καθώς και τις απόψεις που έχετε εκφράσει στα κοινωνικά δίκτυα.....

Πολλές κερδοσκοπικές εταιρείες, τόσο νόμιμες όσο και παράνομες, μπορούν να βγάλουν κέρδος με το να γνωρίζουν καλύτερα το ιστορικό σας. Οι κυβερνήσεις, επίσης, θα ήθελαν να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι.
Έτσι παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα ώστε να αποκτήσετε και πάλι τον έλεγχο από το ψηφιακό σας αποτύπωμα.
  1. Να είστε προσεκτικοί με τα social media
Σε κάθε online υπηρεσία που χρησιμοποιείτε, ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου. Στο Facebook, για παράδειγμα, θα τις βρείτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και περνώντας ανάμεσα από τις διάφορες επιλογές.
0125-facebook-privacy-1-100637274-large ψηφιακό σας αποτύπωμα ψηφιακό
Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πριν καταχωρήσετε την ανάρτησή σας, επανεξετάστε αυτό που λέτε και βλέποντάς το αναρωτηθείτε αν αυτό είναι κάτι που θα θέλατε οι γονείς σας, τα παιδιά σας, τα πεθερικά σας, το αφεντικό σας ή η εφορία να διαβάσουν. Και τότε σιγουρευτείτε ότι θα το κάνετε εμφανές μόνο στα άτομα που θέλετε να το δουν.
0125-facebook-privacy-2-100637288-large ψηφιακό σας αποτύπωμα ψηφιακό
  1. Χρησιμοποιήστε πολλαπλές ταυτότητες
Οι πληροφορίες που μοιράζεστε σε έναν δικτυακό τόπο μπορούν να συνδυαστούν με πληροφορίες από έναν άλλο, δημιουργώντας ένα πιο πλήρες αρχείο για το ποιοι είστε! Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, προσπαθήστε να είστε διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικά sites.
0125-blur-100637272-medium ψηφιακό
Μερικά sites σας προσδιορίζουν με βάση το όνομα, αλλά πολλά σας αναγνωρίζουν και από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, χρησιμοποιήστε διαφορετικές διευθύνσεις σε διαφορετικά sites. Σκεφτείτε ακόμη και την περίπτωση να χρησιμοποιείτε και διαφορετικές πιστωτικές κάρτες.
Το Blur, μια δωρεάν επέκταση του Chrome και του Firefox, σας επιτρέπει να καλύψετε (mask) τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Όταν εισάγετε το email σας σε μια ηλεκτρονική φόρμα, το Blur σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νέα, τυχαία διεύθυνση. Αυτή η διεύθυνση αντιστοιχεί στην πραγματική σας διεύθυνση, την οποία όμως ποτέ δεν βλέπει ο αποστολέας.
Εάν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε $39 το χρόνο ή $79 για τρία χρόνια –το Blur Premium μπορεί να καλύπτει και τους αριθμούς τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας σας.
  1. Αναζητήστε ιδιωτικά
Το πρόγραμμα περιήγησής σας γνωρίζει πάρα πολλά για εσάς και μοιράζεται τις πληροφορίες αυτές με πάρα πολλούς αγνώστους. Αλλά υπάρχουν μέθοδοι για να ελέγξετε αυτή την κατάσταση.
Ο browser σας έχει σχεδόν σίγουρα ένα...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr