Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Gooey Wi-Fi: Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μόνο αν ζουλίξετε μια μπανάνα

IJ6zvTw-e1453560986447-μπανάνα μπανάναΚάθε γραφείο έχει ένα μοναδικό κωδικό πρόσβασης Wi-Fi τον οποίο χρειάζεται ένας επισκέπτης για πρόσβαση στο Internet. Αυτό το γραφείο έχει ένα μοναδικό Wi-Fi, το οποίο μπορεί να προσεγγιστεί μόνο πιέζοντας μια μπανάνα. Ναι, το διαβάσετε σωστά! Χρειάζεται να ζουλίξετε την μπανάνα να έχετε πρόσβαση στο δίκτυο πελατών σε αυτό το γραφείο. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί από τον.....
Δανό μηχανικό δικτύων Stefan Milo και φτιάχτηκε με καλωδίωση ενός φρούτου σε ένα πίνακα Makey Makey και ένα Raspberry Pi τοποθετημένο σε ακρυλικό γυαλί. Σύμφωνα με τον Milo, το κόστος αυτού του συστήματος είναι $ 100, αλλά η διασκέδαση που προσφέρει στους επισκέπτες είναι τεράστια.
Το the Register σημειώνει ότι αυτός είναι ίσως ο πιο πρωτότυπος τρόπος πρόσβασης Wi-Fi. Ο Milo είπε στο the Register ότι τα περισσότερα γραφεία έχουν συνήθως ένα σύστημα με εισιτήριο που εκτυπώνει έναν κωδικό μοναδικό για κάθε επισκέπτη. Οι επισκέπτες πρέπει να πάρουν το μοναδικό κωδικό που απαιτείται για την πρόσβαση στο δίκτυο Wi-Fi.
«Όταν πας στο $corp, και η ρεσεψιονίστ σου δίνει ένα μικρό κομμάτι χαρτί που κάποιος εκτύπωσε σε Α4, και στη συνέχεια ξοδεύεις χρόνο για να το κόψεις σε κομμάτια, το βρίσκω ανούσιο,» εξήγησε. «Ακόμα κι αν έχετε ένα μικρό εκτυπωτή, εξακολουθείτε να χρειάζεστε τη ρεσεψιονίστ, την εγκατάσταση του εκτυπωτή κλπ Και εξακολουθεί να περιλαμβάνει το χαρτί – πού είμαστε; Στο 1999; »
Εξοργισμένος με αυτό που είδε, ο Milo αποφάσισε να σχεδιάσει αυτό τον πρωτότυπο τρόπο πρόσβασης. Το σχέδιο είναι απλό. Όταν η μπανάνα πιέζεται από τον επισκέπτη που χρειάζεται τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, το gadget του Milo ενεργοποιείται μέσω του πίνακα Makey Makey. Αυτό ενεργοποιεί το Raspberry Pi που θα δείξει στη συνέχεια τον κωδικό στην οθόνη του. Ο χρήστης στη συνέχεια εισάγει τον κωδικό εισόδου.
Ο Milo είπε ότι το σύστημα-μπανάνα του θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί μόνο.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr