Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών δέχθηκε επίθεση από χάκερς

 χάκερς - Νέο τελεσίγραφο από τους χάκερς των ελληνικών τραπεζών χάκερς– Το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών δέχθηκε επίθεση από χάκερς, την περασμένη εβδομάδα.
– Η ομάδα Armada Collective που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ζητά λύτρα σε bitcoins, δίνοντας… παράταση στην διορία που αρχικά έληγε σήμερα το βράδυ.
– Τι είναι τα bitcoins και γιατί χαρακτηρίζονται ως επανάσταση στον χώρο των χρηματικών συνλλαγών ανά την υφήλιο.
– Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχουν ....
κάνει ήδη εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να τα χρησιμοποιούν για κάθε είδους αγορές.
– Η αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων σε Εμπορεύματα (CFTC) το έχει ήδη αναγνωρίσει ως «εμπόρευμα».
– Σήμερα η αξία ενός bitcoin είναι ίση με περίπου 350 ευρώ.
– Δείτε σε βίντεο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «νέο χρήμα».
Επίθεση δέχθηκε το internet banking τριών ελληνικών τραπεζών την περασμένη Πέμπτη από χάκερς, σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. Με το ζήτημα αυτό θέμα ασχολούνται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Τράπεζα της Ελλάδος, με συνεχείς συσκέψεις και ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την ΤτΕ ζητήθηκαν λίτρα σε bitcoin. 
H επίθεση, όπως αναφέρουν κράτησε περίπου για 45 λεπτά. Ακόμα και αυτή την ώρα στελέχη της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων αποτροής κυβερνοεπιθέσεων μην τυχόν και κάνουν πράξη την απειλή τους οι χάκερς αφού η προθεσμία που έχουν δώσει λήγει σήμερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, η επίθεση εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη και συγκεκριμένα, οι χάκερς «βομβάρδισαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα των τριών τραπεζών με χιλιάδες ερωτήματα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρουν πρόσκαιρα. Στην συνέχεια ζήτησαν λύτρα σε bitcoin, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τους υπολογιστές, με την απειλή ότι θα διέλυαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Armada Collective», η οποία αρχικά είχε δώσει διορία για να καταβληθούν τα λύτρα μέχρι σήμερα το βράδυ, ωστόσο έδωσε… παράταση στην διορία αυτή μέχρι το βράδυ της Πέμπτης!

Ήδη στην ζωή μας

Το bitcoin είναι ουσιαστικά… χρήμα. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό συνάλλαγμα και για να το πούμε πιο απλά, τα bitcoins είναι νομίσματα τα οποία μπορεί ο καθένας να στείλει μέσω του διαδικτύου.
χάκερς - Νέο τελεσίγραφο από τους χάκερς των ελληνικών τραπεζών χάκερς
Για όσους είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές, ο όρος δεν είναι άγνωστος, αφού ήδη εδώ και....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr