Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

H εφαρμογή Shadow Internet μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μία κατάσταση ανάγκης

shadow shadowΥπάρχει μία εφαρμογή με το όνομα Shadow Internet η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μία κατάσταση ανάγκης. Αλλά, ας δούμε ένα υποτιθέμενο σενάριο…..

Φανταστείτε ότι είστε ένας διαδηλωτής που ζείτε σε μια χώρα όπου υπάρχει ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη, η αστυνομία συγκρούεται στους δρόμους με τους διαδηλωτές και η όποια κυβέρνηση ή πραξικοπηματίες έχουν κλείσει ή περιορίσει τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας καθώς ...
και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Είστε στο δρόμο, αντιστέκεστε στην κατάλυση του συντάγματος της χώρας σας και από το κινητό σας τηλέφωνο παίρνετε σε βίντεο πλάνα από τις συγκρούσεις και από τι συμβαίνει κάθε στιγμή στην χώρα σας. Αλλά πώς θα επικοινωνήσετε και θα μοιραστείτε τα βίντεο με τον έξω κόσμο?
Το πρόβλημα φαίνεται αξεπέραστο αλλά υπάρχει μία λύση με το Shadow Internet που λειτουργεί ως εξής: Κάθε κινητό τηλέφωνο που έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή shadow internet γίνεται κόμβος (node) σε ένα offline πλέγμα δικτύωσης (mesh network), ένα phone-to-phone δίκτυο που υπάρχει έξω από την υπάρχουσα υποδομή. Όλα τα βίντεο ή εικόνες που οι διαδηλωτές θέλουν να μοιραστούν με τον έξω κόσμο, μπορούν να κρυπτογραφηθούν και να αποσταλούν σε ένα δίκτυο peer-to-peer δίκτυο αποτελούμενο από κινητά τηλέφωνα, έως ότου βρεθεί ένα τηλέφωνο με απευθείας σύνδεση με το διαδίκτυο.
Αλλά αν το δίκτυο internet είναι εκτός λειτουργίας, πώς μπορεί ένας νέος χρήστης να λάβει την εφαρμογή Shadow Internet; Και πώς μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει στο τηλέφωνό του; Όχι μόνο η εφαρμογή μπορεί να μοιράσει τον εαυτό της με τη χρήση Bluetooth από τηλέφωνο σε τηλέφωνο, αλλά μπορεί επίσης και να μεταλλαχθεί ώστε να εργάζεται σε κινητά τηλέφωνα με διαφορετικές εκδόσεις λογισμικού και υλικού.
Όμως, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εφαρμογή που να μπορεί να κάνει όλα αυτά τα πράγματα, αλλά οι Paul Brusse και Johan Pouwelse, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Delft στην Ολλανδία, εργάζονται πάνω σε αυτή την ιδέα.
Το project shadow internet είναι προς το παρόν κομματισμένο. Οι ερευνητές κοινοποίησαν την Τρίτη ένα έγγραφο για την μέχρι τώρα εργασία τους.
Μέχρι στιγμής, οι Brusse και Pouwelse έχουν αναπτύξει μια εφαρμογή για Android που ονομάζεται Shadow Internet και μπορεί να μοιράσει τον εαυτό της στα άλλα τηλέφωνα μέσω Bluetooth και μέσω near-field communication (NFC).
Η αυτο-μετάλλαξη της εφαρμογής ανάλογα τον τύπο του τηλεφώνου βρίσκεται....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr