Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αυτόνομα ρομπότ–delivery


robots-delivery deliveryΠριν η Amazon ή η Google κυκλοφορήσει τα αυτόματα ελικοπτεράκια στον ουρανό για την παράδοση δεμάτων (delivery), μια άλλη, πολύ λιγότερο γνωστή εταιρεία σχεδιάζει να τις ξεπεράσει, επί… εδάφους!Οι ιδρυτές του Skype, Ahti Heinla και Janus Friis έχουν δημιουργήσει την Starship Technologies, μια εταιρεία που σχεδιάζει να στέλνει μικρά τροχοφόρο ρομπότ σε σπίτια των καταναλωτών για τις τοπικές παραδόσεις δεμάτων.
Η ιδέα είναι ότι τα δέματα θα...
αποστέλλονται σε ένα κομβικό σημείο, από το οποίο τα αυτόματα ηλεκτροκίνητα οχήματα με έξι τροχούς, που διαθέτουν μια θήκη μεταφοράς που κλειδώνει, θα κάνει τις παραδόσεις στα σπίτια των κατοίκων μέσα σε 5 με 30 λεπτά. Όσον αφορά την ικανότητα μεταφοράς, τα ρομπότ θα είναι σε θέση να σηκώνουν, όπως αναφέρει η εταιρεία, «περίπου δύο σακούλες του σουπερμάρκετ».
Ωστόσο, σε έναν κόσμο όπου τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν έχουν ακόμα να κυκλοφορήσει στο δρόμο μαζικά, η έννοια των αυτόνομων ρομπότ παράδοσης, να μοιράζονται τους δρόμους με τους πεζούς, ακούγεται λίγο σαν επιστημονική φαντασία. Και ακόμα κι αν τα ρομπότ μπορούσαν να προχωρούν στα πεζοδρόμια των μεγάλων πόλεων, δεν φαίνεται ρεαλιστικό να αναμένουμε από αυτά να είναι σε θέση να τα διασχίσουν με επιτυχία, χωρίς προβλήματα.
Πως λειτουργεί
Το ρομπότ διαθέτει αισθητήρες και κάμερες για να το βοηθήσουν να περιηγηθεί στο δρόμο. Όπως και ένας άνθρωπος, το ρομπότ μπορεί να αισθανθεί τις συγκρούσεις και την ταχύτητα των κινούμενων αντικειμένων. Εντοπίζει τα εμπόδια και σταματά σε κάθε σημείο που εμφανίζονται. Είναι 99% αυτόνομα, αφού στο σύστημά τους έχει οριστεί ο χάρτης της τοπικής περιοχής για να γνωρίζουν την ακριβή τοπική διάταξη και στη συνέχεια υπό την εποπτεία ενός ανθρώπου – χειριστή, ολοκληρώνουν το ταξίδι τους.
Δείτε το παρακάτω βίντεο:....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr