Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Έφηβοι και φλερτ στο διαδίκτυο

teens-φλερτ φλερτΟ καθένας υποθέτει ότι όλοι οι έφηβοι φλερτάρουν συνεχώς και στέλνουν ερωτικά μηνύματα στα τηλέφωνά τους – αλλά πώς τα social media έχουν αλλάξει πραγματικά το φλερτ των εφήβων;
Μια νέα έρευνα από το Pew Research Center αποκαλύπτει πως έφηβοι Αμερικανοί ηλικίας 13-17, χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να φλερτάρουν.
Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει ότι η ψηφιακή σφαίρα είναι ένα μέρος όπου οι έφηβοι γνωρίζονται, κανονίζουν ....
ραντεβού και διαλύουν τις σχέσεις με τους συντρόφους τους. Οι online κοινότητες δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά για γνωριμίες με μελλοντικούς συντρόφους, αλλά παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο πώς οι έφηβοι φλερτάρουν και επικοινωνούν με αυτούς.
Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, οι περισσότερες σχέσεις ξεκινούν εκτός διαδικτύου. Το 35% των εφήβων που έχει βγει ραντεβού, υποστηρίζει ότι ήταν άνθρωποι, τους οποίους είχαν γνωρίσει offline, ενώ το 24%, ή μόλις το 8% όλων των εφήβων, είχαν βγει με κάποιον που πρωτογνώρισαν στο διαδίκτυο.
Παρόλα αυτά όμως, τα social media παίζουν σημαντικό ρόλο στο πως διαμορφώνεται το φλερτ. Το 50% των εφήβων αναφέρει ότι έχουν στείλει αίτημα φιλίας σε κάποιον στο Facebook ή σε άλλο site κοινωνικής δικτύωσης, για να τους ενημερώσουν για το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Ή πιο απλά, όπως αναφέρει μια κοπέλα, μπορείς να σχολιάσεις κάτω από τη φωτογραφία κάποιου που σε ενδιαφέρει με ένα εικονίδιο καρδιάς.
Έφηβοι οι οποίοι δεν είχαν ποτέ σχέση, αναφέρουν ότι νιώθουν πιο άνετα να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους σε προσωπικό επίπεδο (39%), να στέλνουν αιτήματα φιλίας στα social media (37%), να αλληλοεπιδρούν στα κοινωνικά δίκτυα (34%) ή να μοιράζονται ενδιαφέροντα και αστεία πράγματα (31%).
Από την άλλη πλευρά, επειδή το ηλεκτρονικό φλερτ, μπορεί να μετατραπεί σε παρενόχληση, πολλοί έφηβοι έχουν μπλοκάρει ή έχουν αφαιρέσει από τη λίστα των φίλων τους άτομα. Από όλα τα κορίτσια, το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr