Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τα ATM malwares δεν είναι μύθος στον κυβερνοκόσμο, είναι μια πραγματικότητα

Το GreenDispenser σηκώνει όλα τα λεφτά από τα ΑΤΜs GreenDispenserΤο GreenDispenser σηκώνει όλα τα λεφτά από τα ΑΤΜs – Τα ATM malwares δεν είναι μύθος στον κυβερνοκόσμο, είναι μια πραγματικότητα,  και αυτή η περίπτωση δεν είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες.Μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας από την PointProof αποκάλυψε ένα νέο malware, με το όνομα GreenDispenser, το οποίο δίνει την δυνατότητα σε hackers να επιτεθούν σε εκτεθειμένα ATMs και να αρπάξουν όλα τα μετρητά του.

Το malware δρα με την βασική μεθοδολογία μιας DDoS επίθεσης, κατά την οποία το μηχάνημα εμφανίζει το ....
μήνυμα ‘out of service’ στην οθόνη του. Εντωμεταξύ, ο κωδικός ΡΙΝ μπορεί να ‘σπάσει’ κι έτσι να ανοίξει η ΄πόρτα’ του μηχανήματος δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κακόβουλους χάκερς να αρπάξουν από μέσα του όλα τα μετρητά.
Τέτοιου είδους δραστηριότητες αναφέρθηκαν πρωτίστως στο Μεξικό, ενώ παρόμοιες παραβιάσεις αναφέρθηκαν μετέπειτα και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο. Το GreenDispenser, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, Ploutus και Tyupkin, δεν απαιτεί καμία φυσική παρουσία για την εγκατάστασή του, γεγονός που το καθιστά πολύ πιο εύκολο για τον hacker να εισβάλλει στο μηχάνημα και φυσικά στην συνέχεια στον server.
Υπήρχαν αμφιβολίες για το αν τα “cyber criminal bosses” έχουν στα χέρια τους ένα mobile app που τους παρέχει με two-step κρυπτογράφηση και δημιουργεί ένα firewall authorisation για malwares, όπως το ίδιο το GreenDispenser. Η ProofPoint, ωστόσο, σε ένα άλλο post της, εξηγεί αυτή την κρυπτογράφηση, – απόσπασμα από αυτό το post παρατίθεται στη συνέχεια: –.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr