Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Mac Users: Προσοχή! Νέo adware διευκολύνει τη διανομή Trojans

Για τους Mac Users: Προσοχή! Νέo Adware διευκολύνει την διανομή Trojans adwareΓια τους Mac Users: Προσοχή! Νέo adware διευκολύνει τη διανομή TrojansΤο Αdwαre.Mac.WeDownload.1 χρησιμεύει ως πόρτα εισόδου για πιο σοβαρές malware λοιμώξεις στα Mac, συνήθως Trojans. Ένα νέο κομμάτι αdwαre που χρησιμεύει ως entry point για μελλοντικές trojan λοιμώξεις ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές ασφάλειας της Dr.Web.


Αυτό το νέο κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε ....
Αdwαre.Mac.WeDownload.1 επειδή εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στο domain WeDownload.com, ‘πακέτο’ με μια τροποποιημένη έκδοση του Adobe Flash Player.
Σύμφωνα με αυτά που οι ερευνητές της Dr.Web ανακάλυψαν, το ‘πακέτο’ ήταν υπογεγραμμένο με το “Developer ID Application: Simon Max (GW6F4C87KX)” και διανεμόταν ενεργά στο πλαίσιο ενός σκοτεινού affiliate program κατά τα οποία οι προγραμματιστές ανταμοίβονται με βάση τον αριθμό των αρχείων που έγιναν download.
Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στο αρχείο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, από τη στιγμή που γίνει διπλό κλικ, το αdwαre θα απαιτήσει πρώτα δικαιώματα διαχειριστή στον μολυσμένο υπολογιστή, με σκοπό την εγκατάσταση του πακέτου Flash Player.
Εάν του χορηγηθούν, στη συνέχεια, θα ξεκινήσει τις επικοινωνίες με έναν C & C server του οποίου η διεύθυνση είναι hard-coded στον πηγαίο κώδικα του, θα πάρει τις πληροφορίες που απαιτούνται έτσι ώστε να πείσει το χρήστη να εγκαταστήσει όλα τα είδη των κακόβουλων εφαρμογών στο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr